26 Οκτωβρίου 2014

'ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ για την εκβιαστικη σταση του Δημαρχου Αργυρουπολης - «σας δίνουμε στέγη, οπότε μη μιλάτε».

'ANAKOINΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Φίλες,

Την Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, ο Σύλλογός μας παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπολης, με σκοπό να θέσει προ ημερησίας διάταξης προς συζήτηση, την αντίθεση του στην εισφορά των 50 ευρώ μηνιαίως, που ζητήθηκε από τους γονείς που έχουν παιδιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας. Σημειωτέον, δε, ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν ήδη ζητήσει σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς να δίνουν οι γονείς 10 ευρώ τον μήνα για καθαριότητα .
Πράγματι, μας δόθηκε ο λόγος και η τοποθέτησή μας ήταν η εξής: 

«Σαν γυναικείος σύλλογος έχουμε την ενημέρωση από τα μέλη μας ότι υπεύθυνοι του Δήμου περιόδευσαν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ενημέρωσαν τους γονείς ότι πρέπει να καταβάλουν 50 ευρώ για τα αναλώσιμα . Αλλού, ήδη ζητάνε επιπλέον 10 ευρώ για καθαρίστρια ή τραπεζοκόμο κ.λ.π. Αρχίζοντας από πέρυσι όπου ζητούσαν 20 ευρώ για διάφορες ανάγκες, φέτος βλέπουμε να αυξάνεται το κονδύλιο. Μ’ αυτό τον τρόπο φέρνετε τους γονείς σε αδιέξοδο, αναγκάζοντάς τους να στραγγίζουν το αίμα τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας αυτές. Μέσα στην κρίση, με τις συνεχώς μειούμενες αποδοχές, με τα χαράτσια και τους φόρους, με τα πολλαπλά βάρη στις πλάτες των γυναικών και της λαϊκής οικογένειας απαιτούμε ο Δήμος να έχει μια φιλολαϊκή πολιτική, και να μην επιβαρύνει τους δημότες με νέα βάρη.»
Οι απαντήσεις, φυσικά, που δόθηκαν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας πείσουν ότι δήθεν υπάρχει η συναίνεση των γονιών για τα νέα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη αυτή απόφαση του δήμου που προωθεί τα τροφεία από την πίσω πόρτα.
Ταυτόχρονα καταγγέλουμε τη συμπεριφορά του Δημάρχου που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως απαξιωτική και εμπαθής προς το Σύλλογό μας. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Εσείς που σας παρέχουμε στέγη χωρίς να πληρώνετε ενοίκιο, χωρίς να πληρώνετε ρεύμα, θα μας υποδείξετε και τι οικονομική πολιτική θα ακολουθήσουμε? Και εν πάσει περιπτώσει τι κάνετε εσείς σαν σύλλογος?...»
Φίλες και φίλοι,
Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι στο Δημοτικό κτίριο της Βουλιαγμένης 602 στεγάζονται σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι και οι ΜΚΟ της Αργυρούπολης χωρίς μίσθωμα και δεν είμαστε ο μόνος Σύλλογος. Ο Σύλλογός μας , πέραν της στέγασης δεν επιδοτείται οικονομικά από τον Δήμο. Θεωρούμε ως εκ τούτου, εκβιαστική την στάση του Δημάρχου, που ούτε λίγο ούτε πολύ είναι σαν να μας λέει «σας δίνουμε στέγη, οπότε μη μιλάτε». Στα πλαίσια της προσπάθειας μάλιστα να δυσκολέψουν τη δράση μας (μήπως διώχνοντας μας από τα γραφεία αυτά; ) εδώ και ενάμιση μήνα μας έχουν κόψει το νερό με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας. Γι αυτό απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση του.
Είμαστε δημότες αυτού του Δήμου, είμαστε ένας σύλλογος που ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 1976 και δικαιούμαστε να έχουμε λόγο. Είμαστε Σύλλογος ριζοσπαστικός, αγωνιστικός, που αναδεικνύει τα προβλήματα της γυναίκας της λαϊκής οικογένειας, ενημερώνει και δραστηριοποιείται διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν και σήμερα μας τα στερούν. Κάθε προσπάθεια φίμωσης ή παρεμπόδισης της δράσης μας όχι μόνο δεν πρόκειται να μας πτοήσει αλλά, αλλά αποτελεί για μας εφαλτήριο για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Γι αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.