17 Ιανουαρίου 2013

«Λίστα Λαγκάρντ»: Με τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, θα γίνει τελικά η ψηφοφορία (VIDEO)


Με τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την ύπαρξη πιθανών ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Την απόφαση έλαβε λίγο μετά τις 11.00, η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η συζήτηση ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο άνοιγμα της διαδικασίας, κάνοντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής, κάτω από την κατακραυγή για κουκούλωμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε ψηφοφορία, με 4 κάλπες, όσες και τα πρόσωπα για τα όποια ζητείται παραπομπή.

Η πρόταση αυτή, την οποία από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει το ΚΚΕ, απορρίφθηκε την Τετάρτη από τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης στη διάσκεψη των προέδρων και όπως είναι γνωστό κατέληξαν αργά το βράδυ στην πρόταση για 7 κάλπες και 3 διαδοχικές ψηφοφορίες, πρόταση που εισηγήθηκε άλλωστε το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η πρόταση για 4 κάλπες (με 4 ψηφοδέλτια και λευκό) έγινε τελικά αποδεκτή από όλα τα κόμματα. Μένει να φανεί στη διάρκεια της ψηφοφορίας αν οι βουλευτές θα περάσουν από όλες τις κάλπες, αφού κανείς άλλωστε δεν μπορεί να τους υποχρεώσει.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη διαδικασία εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής,υπενθύμισε πως πριν από μια εβδομάδα η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε από το βήμα της Βουλής τον κίνδυνο μέσω της διαδικασίας να υπάρξει μια πορεία συγκάλυψης. Μέχρι πριν από λίγο πρόσθεσε, όλα τα στοιχεία έδειχναν προς τα εκεί. Επανέλαβε πως το ΚΚΕ εισηγήθηκε την πρόταση για 4 κάλπες, 4 πρόσωπα, 4 ψηφοδέλτια. Σχολίασε επίσης πως το αν θα ψηφίσει ο ένας ή ο άλλος είναι θέμα για το οποίο κρίνονται οι βουλευτές και τα κόμματά τους.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για όλη αυτή την ιστορία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, καθώς πολλά ψέματα ειπώθηκαν και πολλά αποκρύφτηκαν.

«Το ΚΚΕ», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «δεν έχει αυταπάτες πως με την παραπομπή κάποιων θα λυθούν τα προβλήματα. Πλούτος υπάρχει παράγεται και φαίνεται από τις καταθέσεις δισ. ευρώ και είναι πλούτος που έχει παραχθεί από τη δουλειά των εργατών και όλων των εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα για να κοροϊδέψουν τον κόσμο».

13 σχόλια:

  1. Επειδή δεν παρακολούθησα τη διαδικασία και τις τοποθετήσεις και διαβασα κάπου ότι το κκε θα ψηφίσει λευκό για παπανδρέου-παπαδήμο, μπορεί κάποιος να μου πει αν ισχύει αυτο? και αν ναι, γιατί ο διαχωρισμός με τους άλλους δυο?
    elpasajero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για στειλε να το διαβασω και γω, που το διάβασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://902.gr/eidisi/politiki/7092/lista-lagkarnt-se-exelixi-i-syzitisi-sti-voyli-kke-na-apodothoyn-eythynes

    εγώ βρήκα αυτό και λέει άλλα
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «ταυτόχρονα θεωρούμε ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. Επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία, ψηφίζουμε λευκό. Πρέπει όμως να διερευνηθεί η ευθύνη τους».
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επειδή καταλαβαίνω ότι μαλλον δεν ισχύει θα ήθελα και γω να μάθω σε ποιο site ενημερώθηκες
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΕΥΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΛΕΕΙ!ΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ?ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ? ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι αλλο θες, διαβασες τη θεση του κομματος. θες να το κουβεντιασουμε ετσι γενικα? προσωπικα ολα αυτά τα σκηνικα δεν είναι πολιτικη, βεβαια τα περισσοτερα κομματα της βουλης έχουν καταντησει να ασχολούνται μόνο με τέτοια που είναι πιασάρικα τα ακουει ο κοσμος και ικανοποιείται... Αφου έχω σαν δεδομένο ότι τοσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματκή αντιπολίτευση έχουν ξεπουληθεί στους βιομήχανους ότι και αν γίνει την υπόθεση μου είναι αδιάφορο..
    δηλαδή τώρα εσύ που βλέπεις τον άκη στη φυλακή είδες να αυξάνονται οι μισθοί??
    εγώ θέλω να δω κόμμα που θα βγεί και θα πιάσει τόσο τον κλέφτη όσο και τους δούλους του...όπου δουλους βλέπε πασοκ νδ διμαρ συριζα κ.α διαφορετικά παντα οι δουλοι θα την πληρώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνωμη αλλα γιατι ψηφισε λευκο το ΚΚΕ;

    Οκ δεκτα αυτα που λες αλλά στη συνειδηση του κοσμου μενει οτι ψηφισε λευκο για τους 2. Γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η με αυτη τη λογικη γιατι δε ψηφησε λευκο και για τους αλλους δυο δηλαδη αν παει ο παπακωνσταντινου φυλακη θα δω τους μισθους να αυξανονται? Εκτος αν θεωρει οτι οι πρωθυπουργοι της χωρας που ειχαν υπο την ευθηνη τους αυτους που ειχαν τη λιστα οτι δε ζητησαν ουτε να τη δουν ουτε και ηξεραν τιποτα!Βεβαια η προανακριτικη αυτο θα κοιτουσε αν υπηρχαν τοιχον ευθηνες!Δεν υπαρχει δικαιολογια γιατι το ΚΚΕ ψηφισε ναι στους 2 και οχι στους αλλους 2 γιαυτο ειναι εκδηλη η αμηχανα εδω μεσα απλα ψελιζουν δικαιολογιες μεχρι να παρουν επισημη γραμμη τι εγινε και γιατι!Τωρα φοβανται οι περισσοτεροι να εκτεθουν γιατι ξερουν οτι αυριο μπορει να λενε αλλα!Τραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ΚΚΕ έχει βγάλει ανακοίνωση για την θέση του.
      Άλλο πολιτικές και άλλο ποινικές ευθύνες.
      Με την ίδια την λογική σας γιατί δεν γίνεται παραπομπή και όσων είχαν περάσει από θέσεις στο ΥΠ.Οικονομίας π.χ. του Σαχινίδη και του Οικονόμου; E γιατί δεν τους προτείνατε;

      Διαγραφή
  12. Ξαναρωτώ.
    Αφού οι ποινικές και οι πολιτικές ευθύνες είναι το ίδιο,
    γιατί δεν πρότειναν και τον Σαχινίδη και τον Οικονόμου που είχαν αξιώματα στο Υπουργείο Οικονομίας? Και άρα θα όφειλαν -με βάση το σκεπτικό σας- να γνωρίζουν;
    Έλα Τραγκ μία απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.