23 Ιανουαρίου 2013

Ο Νίκος Σοφιανός στο MEGA 23/01/2013 (video)


«Ο λαός είναι αντιμέτωπος με βαριές συνέπειες τις οποίες δεν πρέπει να πληρώσει» τόνισε, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, «Κοινωνία ώρα MEGA».

Στον αγώνα του για να μην πληρώσει αυτές τις συνέπειες, πρόσθεσε, ο λαός «πρέπει να απονομιμοποιήσει την ιδιοκτησία του πλούτου σ' αυτή τη χώρα, το κουμάντο που κάνει η ΕΕ σε αυτή τη χώρα, το χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο λαός και πρέπει να το διαγράψει μονομερώς. Με αυτούς τους άξονες, να ριζοσπαστικοποιηθεί η σκέψη του, η δράση, η συνείδησή του, να αντισταθεί και να δημιουργήσει όρους ανατροπής. Και αυτό αφορά το σήμερα, δεν αφορά το αύριο».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μιας πολιτικής, που διαχειρίζεται την κρίση της οικονομίας του συστήματος και τη φορτώνει στις πλάτες του λαού και η κυβέρνηση μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, στήνουν έναν ανούσιο, αποπροσανατολιστικό καυγά, ο οποίος αλληλοτροφοδοτείται».


Η ουσία, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, είναι ότι «έχει κάθε λόγο το σύστημα να βάλει στο γύψο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις. Γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρονιά η οποία δεν σηκώνεται, δεν μπορεί να σηκώσει αυτά τα βάρη η πλειοψηφία του λαού, θα αντιδράσει και πρέπει να αντιδράσει».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, σημείωσε ότι «Έχουμε έναν απεργιακό αγώνα, ο οποίος γίνεται με ένα δίκαιο αίτημα και το δίκαιο αίτημα είναι: δεν πάει άλλο η μείωση μισθών». Ο αγώνας αυτός υπογράμμισε «πρέπει, κατά τη γνώμη μας και να γίνει ενιαίος σε όλο το χώρο των αστικών συγκοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα να σηματοδοτήσει και μία διάθεση ανάτασης και από άλλους κλάδους των εργαζομένων και να κορυφωθεί στην απεργία, που αποφασίστηκε, την πανελλαδική απεργία, μέσα στο Φλεβάρη. Με στόχο: όχι άλλη μείωση μισθών, αυξήσεις και κάτω οι φόροι, κάτω η φοροληστεία».

Το στέλεχος του ΚΚΕ, τόνισε ακόμα ότι η απόφαση των δικαστηρίων ενάντια στην απεργία στις συγκοινωνίες «δείχνει μία τακτική για να αντιμετωπιστούν οι απεργιακοί αγώνες, τα σενάρια περί επιστρατεύσεων επίσης δείχνουν, και πιστεύουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες, η λογική των "άκρων", των εξισώσεων (…) η λογική του "νόμος και τάξη" και των "άκρων", στοχεύει καθαρά και ανοιχτά, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες που θα γίνουν».

Πηγή : 902.gr

2 σχόλια:

  1. 23/1/2013 και οχι 2012 στον τιτλο συντροφε :)
    αν υπαρχει δυνατοτητα διορθωσε το !
    Οσο για την ουσια του βιντεο...Απλα λογια και σταρατα. Τουμπεκι ολες οι σαυρες οταν λεει την αληθεια το Κομμα!

    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας άρεσε τόσο το 2012, που δεν θέλουμε να το αποχωριστούμε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.