23 Ιανουαρίου 2013

Ρ. Μαρούδας στο MEGA: Εκρηκτικά τα προβλήματα των αγροτών, μόνη λύση ο αγώνας (VIDEO)


Στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική και στα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, αναφέρθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και στέλεχος της ΠΑΣΥ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA, «Κοινωνία ώρα MEGA».

Μετά από αίτημα των αγροτών, την Τετάρτη αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, όπως επιβεβαίωσε στην ίδια εκπομπή ο υπουργός.

«Θα θέσουμε τα αιτήματά μας και ανάλογα με τις απαντήσεις από το υπουργείο θα δούμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας», τόνισε ο Ρ. Μαρούδας, υπογραμμίζοντας ότι τα τρακτέρ στις πλατείες αυξάνονται.

Μιλώντας για την κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών, επισήμανε ότι «την τελευταία δεκαετία το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί κατά περίπου 25%, σύμφωνα με στοιχεία της Γιούροστατ και ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Αυτό - σημείωσε - έχει να κάνει «και με υψηλό κόστος παραγωγής και με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα».

Με τις τελευταίες αποφάσεις της η κυβέρνηση - τόνισε - «έχει μειώσει την επιστροφή ΦΠΑ από το 11% στο 6%. Μιλάμε για περίπου 100 εκατ. ευρώ που χάνονται από τις τσέπες αγροτών και κτηνοτρόφων».

Κατήγγειλε ακόμα τις νέες αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος και του νερού για την καλλιέργεια των χωραφιών.

Στο πετρέλαιο, πρόσθεσε, η κατάσταση είναι τραγική. «Αγοράζουμε 1,50 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο για να καλλιεργήσουμε τα χωράφια, όταν οι εφοπλιστές το αγοράζουν 0,25 ευρώ αφορολόγητο», σημείωσε, ζητώντας αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.

Επισήμανε, ακόμα, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και τις μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ, τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται δίκαια ή καθόλου - «όλα μαζί δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο, δεν μπορούμε να σταθούμε», τόνισε.

Ο Ρ. Μαρούδας υπογράμμισε επίσης ότι «στη Θεσσαλία οι εργαζόμενοι, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, τα Εργατικά Κέντρα, οι άνεργοι και η νεολαία είναι με τους αγρότες, όπως και οι αγρότες είναι με αυτά τα στρώματα, γιατί εμείς πληρώνουμε την κρίση που δεν την έχουμε δημιουργήσει. Το μέτωπό μας θα είναι ενωμένο, γιατί η μόνη λύση είναι να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.