20 Ιανουαρίου 2013

Ύποπτη έκρηξη με δύο τραυματίες στο MALL - ΚΚΕ: Εντάσσεται στο σχέδιο εκφοβισμού του λαού - Ανακοινώσεις καταδίκης από ΠΑΜΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου

Έκρηξη μικρής ισχύος με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε στις 10.45 στο εμπορικό πολυκατάστημα «The Mall Αthens» στο Μαρούσι. Οι δύο τραυματίες, υπάλληλοι εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα από θραύσματα γυαλιών σε πόδια και πλάτη αντίστοιχα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στις 9.55 άγνωστος, με τηλεφώνημά του σε εφημερίδα και σε ιστότοπο, είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη και αστυνομικές δυνάμεις με τους «σεκιούριτι» του πολυκαταστήματος προσπάθησαν να εκκενώσουν τους χώρους. Στις 10.45 σημειώθηκε η έκρηξη του μηχανισμού που - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε τοποθετηθεί στον 1ο όροφο, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Αν και η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, λόγω της ιδιομορφίας των χώρων του εμπορικού, προκλήθηκαν ζημιές στα καταστήματα και κυρίως στους υαλοπίνακες.

Όλο το πολυκατάστημα παραμένει κλειστό καθώς σε αυτό βρίσκονται άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συλλέξουν τα υπολείμματα του μηχανισμού. Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα, ενώ αστυνομικές πηγές έλεγαν πως ίσως να υπάρχει σύνδεση της σημερινής επίθεσης με αυτή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Με εντολή της Αστυνομίας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού στο σταθμό Νερατζιώτισσα. Σημειώνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα του πολυκαταστήματος είναι κλειστά τις Κυριακές, λειτουργούν όμως οι καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι εκφράζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς την ύποπτη και επικίνδυνη, που εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Ανακοινώσεις καταδίκης έχουν εκδώσει το Υπ. Δημόσιας Τάξης και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

---------------------------------------------

ΚΚΕ: Ύποπτη ενέργεια που εντάσσεται στο σχέδιο εκφοβισμού του λαού.

Την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι εκφράζει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς την ύποπτη και επικίνδυνη, που εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού.



Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Πηγή : 902.gr

--------------------------------


Ανακοινώσεις καταδίκης της έκρηξης από ΠΑΜΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου


Την καταδίκη τους για την έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου.


Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ τονίζει:

 «Oι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί της προβοκάτσιας των λαϊκών αγώνων, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό των εργαζομένων και της νεολαίας, έδρασαν για μία ακόμα φορά πίσω από την πλάτη του λαού, με την τοποθέτηση βόμβας στον πολυχώρο του Mall που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο εργαζομένων. Τέτοιες ενέργειες συγκαλύπτουν και ενισχύουν την κρατική βία, είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με την ένταση των μηχανισμών καταστολής να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό, να βάλουν εμπόδια στους λαϊκούς αγώνες, να ανακόψουν τη μαζικότητά τους».

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου. 
Μεταξύ άλλων τονίζει:

«Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης να μη φοβηθούν, να μην τους αποπροσανατολίσουν τέτοιες ενέργειες τυφλής βίας από το κύριο, να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζικά ζωή με δικαιώματα, να ενισχύσουν και να παλέψουν με τα ταξικά συνδικάτα, τη Λαϊκή Επιτροπή, για την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής επίθεσης από κυβέρνηση - ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο και δημοτική αρχή, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, που τροφοδοτεί και αναπαράγει τη βία στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού». 


3 σχόλια:

  1. Νομίζω ταιριάζει αν και η πραγματικότητα δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε ανάλαφρη. https://www.youtube.com/watch?v=_UIfWsRA1aA
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Γκλάντιο» - «Κόκκινη Προβιά»

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=1377652&publDate=11/8/2002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού άρχισαν και οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (και εσχάτως του ΣΥΡΙΖΑ...) να ...υποπτεύονται ότι οι τρομοκράτες είναι μούφα και ότι μάλλον κυπατζίδικοι παρακρατικού μηχανισμοί από κοινού με ξένους πράκτορες που αλωνίζουν βάζουν προβοκατόρικες βόμβες, πάει χάλασε σας λέω ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.