24 Ιανουαρίου 2013

Η αντικομμουνιστική πινελιά της ημέρας (Μέρκελ, DDR)

Μια νέα ενότητα εγκαινιάσαμε καταλάθος σήμερα, και λέμε να την συνεχίσουμε  ...

Η Άνγκελα στο κολαστήριο της DDR
 Την οργή του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε προκαλέσει το 1969 η έφηβη τότε, γερμανίδα καγκελάριος σήμερα, Ανγκελα Μέρκελ. Το λόγο αποκάλυψε πρόσφατα μια πρώην καθηγήτρια της.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Cicero, η Ερικα Μπεν, η οποία δίδασκε ρωσικά στην Ανγκελα Μέρκελ όταν ήταν παιδί,αποκάλυψε πως η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε ενοχληθεί επειδή η σημερινή γερμανίδα καγκελάριος είχε κέρδισε το 1969 ένα διαγωνισμό γνώσης της ρωσικής γλώσσας.

Οπως υποστήριξε η κυρία Μπεν, ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι του κόμματος δεν είδαν με καλό μάτι τη νίκη της 14χρονης Μέρκελ στο διαγωνισμό, διότι θα προτιμούσαν να κερδίσει κάποιος μαθητής η οικογένεια του οποίου θα είχε στενότερους δεσμούς με το κόμμα.

Η Μέρκελ είναι κόρη πάστορα. Η ηγεσία του κόμματος θα ήθελε να αναδειχθεί νικητής κάποιος μαθητής από αγροτική ή εργατική οικογένεια.

Σύμφωνα με την Έρικα Μπεν, η νίκη της έφηβης Άγγελας το 1969 στους διαγωνισμούς --αρχικά σε σχολικό και κατόπιν σε εθνικό επίπεδο - ενόχλησε τα μέλη του κόμματος σε μια συνεδρίαση. «Τι να κάνω αφού είναι τόσο καλή» απάντησε κλαίγοντας η καθηγήτρια στο εξοργισμένο σχολικό συμβούλιο. 


Η 58χρονη Μέρκελ μεγάλωσε στο Τρέμπλιν της Ανατολικής Γερμανίας αφού η οικογένειά της μετακόμισε εκεί το 1954 από το Αμβούργο γιατί ο πατέρας της ανέλαβε ιερέας σε μια τοπική προτεσταντική εκκλησία. Σπούδασε χημικός αλλά ακολούθησε πολιτική καριέρα, ως μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 και την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας.

Πηγή: iefimerida

Καταρχάς η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (DDR) δεν είχε κανένα κόμμα με το όνομα Κομμουνιστικό Κόμμα. Το κόμμα της εργατικής τάξης λεγόταν Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED), δηλαδή Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (Christlich-Demokratische Union Deutschlands) ήταν κόμμα της DDR και παράρτημα του γνωστού CDU της Δυτικής Γερμανίας. Σε αυτό το κόμμα έγινε μέλος η Άνγκελα Μέρκελ, ΠΡΙΝ από την πτώση του τείχους, μέσω του οποίου εργάστηκε για την ανατροπή του Σοσιαλισμού και αναβαθμίστηκε αργότερα για την προσφορά της. Ναι υπήρχαν και άλλα κόμματα στην Ανατολική Γερμανία.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά απο κάτι τέτοιες ανακρίβειες αντιλαμβάνεσαι την σοβαρότητα της δημοσιογραφικής "έρευνας".

Γράφει λοιπόν το άρθρο
"Η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος είχε ενοχληθεί επειδή η σημερινή γερμανίδα καγκελάριος είχε κέρδισε το 1969 ένα διαγωνισμό γνώσης της ρωσικής γλώσσας ... Η ηγεσία του κόμματος θα ήθελε να αναδειχθεί νικητής κάποιος μαθητής από αγροτική ή εργατική οικογένεια."

Και εμένα μου γεννάται η εξής απορία. Αυτή η διαβολική - κατα τους αστικούς μύθους - ηγεσία, που εκτελούσε τάχα μου κόσμο στα σύνορα που προσπαθούσε να γλιτώσει απο την κόλαση, που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα, που διαστρέβλωνε την πραγματικότητα και γέμιζε την καθημερινότητα των ανατολικογερμανών με ψέμματα και κομματική προπαγάνδα ... δεν μπορούσε απλά να αλλοιώσει τα αποτελέσματα ενός παιδικού διαγωνισμού, μιας και την ενοχλούσε τόσο η πρωτιά της Άνγκελα ?

Λίγο παρακάτω γράφει
"Οπως υποστήριξε η κυρία Μπεν, ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι του κόμματος δεν είδαν με καλό μάτι τη νίκη της 14χρονης Μέρκελ στο διαγωνισμό, διότι θα προτιμούσαν να κερδίσει κάποιος μαθητής η οικογένεια του οποίου θα είχε στενότερους δεσμούς με το κόμμα."

Εδώ έχουμε το κλασσικό παράδειγμα, αλληλοσυγκρουόμενης αστικής προπαγάνδας. Δηλαδή διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μύθου, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα βρε αδερφέ.

Απο την μία το παραπάνω απόσπασμα, μας δηλώνει πως η οικογένεια της Μέρκελ δεν είχε καλές σχέσεις με το κόμμα, λόγω της ιδιότητας του πατέρα της. Ήταν πάστορας.

Αντιθέτως στην Wikipedia, γράφει για την οικογένεια της Άνγκελα Μέρκελ :
"... the family's ability to travel freely from East to West Germany during the following years, as well as their possession of two automobiles, leads to the conclusion that Merkel's father had a "sympathetic" relationship with the communist regime, since such freedom and perquisites for a Christian pastor and his family would have been otherwise impossible in East Germany."

Αυτή η εκδοχή μας λέει πως ο πατέρας της Μέρκελ πρέπει να είχε καλές σχέσεις με το κόμμα, καθώς η οικογένεια κατείχε 2 αυτοκίνητα (άπαπαπα), ταξίδεψαν ελεύθερα απο την δυτική στην ανατολική Γερμανία και ... ο πατέρας της ήταν πάστορας.

Κάτι ακόμα το οποίο μαθαίνουμε από το άρθρο ...
Το δύση - ανατολή ονομάζεται μετακόμιση για εργασιακούς λόγους.
Το ανατολή - δύση ονομάζεται δραπέτευση απο τα κολαστήρια.

Υ.Γ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετακόμισε ο πάστορας πατέρας της Μέρκελ στην DDR. Δεν ήξερε πως αυτοί οι κομμουνιστές έκαιγαν εκκλησίες, κρέμαγαν παπάδες ή ... τελοσπάντων όπως γράφει το άρθρο, τους είχανε υπο παρατήρηση και στο περιθώριο ? Και να πεις πως δεν ήξερε ... Η γυναίκα του ολόκληρη στελεχάρα του SPD, δεν γνώριζε τι εστί Σοσιαλισμός ?

11 σχόλια:

  1. Συνεχίστε το!!!Αν και τόσα πολλά που είναι τα ψέματα και με τέτοιο ρυθμό που γεννιούνται δε θα κεμπλεξουμε αν δεν τους ανατρεψουμε.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ξερει, μπορει να χρησιμοποιουν κανενα app propaganda generator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλα αυτά είναι light μαλακίες...αν δεν δώ άρθρο για τους πιθηκανθρώπους του Στάλιν δεν έχει πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να σκεφτείτε ότι συγκεκριμένος δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η Μέρκελ έχει αυταρχικές και φασίζουσες τάσεις γιατί είναι γέννημα του "κομμουνιστικού καθεστώτος" της ΓΛΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είδατε τις φωτογραφίες από το γκουγκλ-ερθ που δείχνουν καθεστωτικούς με τανάλιες να ξεδοντιάζουν φυλακισμένους πολίτες και να κακοποιούν σεξουαλικά ανήλικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε μην δεις κάποια στιγμή καμιά φωτογραφία με εσένα να απατάς τη γυναίκα σου ή τον άντρα σου, να μην έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και εσύ να τρέχεις να αποδείξεις το αυτονόητο ή ότι δεν έχεις κέρατα!!!!! Για αυτό σου λέω, πρόσεξε και μελέτα την πληροφόρηση που σου δίνουν. Κάνε προσπάθεια να μελετάς για να κατακτάς την αλήθεια και όχι να αποδέχεσαι άκριτα ό,τι σου σερβίρουν!

      Διαγραφή
    2. υποθετω οτι τα λεει ειρωνικα ο φιλος

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, αλλά έχει το δίκιο του κι ο kk, αφού με τις μαλακίες που διαβάζουμε καθημερινά στο ίντερνετ από βαλτούς και "αθώους" χαζοβιόληδες, χάνουμε τη μπάλα.
      Υπάρχει αντικομουνιστική γελοιότητα να την πεις και να μη την καταπιούν;

      Διαγραφή
  6. Πάω πάσο. Απλά πιστέψτε με έχω ακούσει επανειλημμένα παρόμοιου περιεχομένου...οπότε μαζι με τα ξερά...
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά, μαζέψτε τους λιγάκι…
    Δεν ξέρουνε τι τους γίνεται αυτοί οι «πρώην» της «Ελευθεροτυπίας».
    Αφού την Μέρκελ δεν την ψηφίζει ούτε ένας από τους συγγενείς της.
    Χαρακτηριστικά σας λέω πως στις προηγούμενες εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο πήγανε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουνε τους δικούς της και κανένας τους δεν ήθελε να της δώσει την ψήφο του.
    Και παλιά ρωτάγανε και τον πατέρα της κι αυτός τα ίδια έλεγε: Ψήφο στην κόρη μου, γιοκ!

    Ψαγμένος και πληροφορημένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.