16 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: «Πραξικοπηματική μεθόδευση» οι τρεις κάλπες

Τρεις κάλπες, μία ανά πρόταση, προτείνει η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, για την ψηφοφορία σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Η πρόταση της Διάσκεψης, θα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση την Πέμπτη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την απόφαση τονίζει:
«Η απόφαση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του Προεδρείου της Βουλής για την ψηφοφορία με τρεις κάλπες, μια για κάθε πρόταση που έχει υποβληθεί, είναι πραξικοπηματική.

Με την τακτική της αυτή η κυβέρνηση αποκλείει από τους βουλευτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για κάθε πρόσωπο που ζητείται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί να ελέγξει τυχόν διαρροές και ενέχει τον κίνδυνο τελικά μην παραπεμφθεί κανένας. Γενικότερα εντάσσεται στην μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση να γίνει η ψηφοφορία με τις τέσσερις κάλπες, ώστε ο κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει με βάση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το Προεδρείο της Βουλής έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Το κάθε Κόμμα ξεχωριστά οφείλει να μη συμπράξει σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη Διάσκεψη των Προέδρων, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο του οποίου προτείνεται η παραπομπή.

Σκόπιμο αλαλούμ για να προχωρήσει η μεθόδευση
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διάσκεψη δεν κατέληξε σε πρόταση για το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά.

Επίσης δεν κατέληξε σε πρόταση για το αν κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν ή αν θα έχει τη δυνατότητα να προσέλθει σε μία μόνο κάλπη.

Για τα θέματα αυτά είναι πιθανό να υπάρξουν νέα διαβούλευση ανάμεσα στα κόμματα.

1 σχόλιο:

  1. Τι εμποδιζει εναν βουλευτη να ψηφισει 2 ή και τις τρεις προτάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.