29 Ιανουαρίου 2013

Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική - Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας


Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, απαντώντας αγωνιστικά στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η κυβέρνηση του κεφαλαίου. 

Με επίκεντρο τη Θεσσαλία, όπου εκατοντάδες τρακτέρ κινήθηκαν τη Δευτέρα από τα χωριά του κάμπου προς την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, η αγωνιστική φλόγα επεκτείνεται σ' όλη τη χώρα, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα της φτωχής αγροτιάς να μπει, μαζικά και δυναμικά, στον αγώνα για την επιβίωσή της.

Με την πάλη τους οι αγρότες δηλώνουν την αγωνιστική αντίθεσή τους στα απανωτά χαράτσια και τους βαρείς φόρους που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί λόγω των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, των περικοπών στις επιδοτήσεις, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των μεγάλων ζημιών στην αγροτική παραγωγή από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. Απαιτούν την κατάργηση όλων αυτών των αντιαγροτικών - αντιλαϊκών μέτρων και προβάλλουν διεκδικήσεις για την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν ν' απασχολούνται με το αγροτικό επάγγελμα και να ζουν απ' αυτό. Ταυτόχρονα, αγωνίζονται για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά για να περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών - καπιταλιστών.



Αποφασισμένη να μην υποχωρήσουν απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία

Την αγωνιστική αποφασιστικότητα των αγροτών επιχειρεί ν' αντιμετωπίσει η συγκυβέρνηση, με την αστυνομική βία και τρομοκρατία που επέλεξε να χρησιμοποιήσει εναντίον τους από την πρώτη μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Έστησε  μπλόκο, με κλούβες και ΜΑΤ, για να εμποδίσει τους αγρότες της Θεσσαλίας να βγάλουν τα τρακτέρ τους στη Εθνική Οδό.

Βεβαίως, ο «τσαμπουκάς» της συγκυβέρνησης δεν «περνάει» στους Θεσσαλούς αγρότες, που έχουν «στρατοπεδεύσει» με τα εκατοντάδες τρακτέρ μερικές δεκάδες μέτρα από τον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό, έξω από τη Λάρισα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μπροστά στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας και να δώσουν τη μάχη όπως την έχουν σχεδιάσει και οργανώσει. 

Σε όλη τη χώρα

Το σάλπισμα των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ήδη βρίσκει ανταπόκριση στους αγρότες των περιοχών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

- Η Γραμματεία Κοζάνης της ΠΑΣΥ διοργανώνει σήμερα Τρίτη συγκέντρωση στην εφορία και στην κεντρική πλατεία της πόλης, συντονίζοντας τα βήματά της με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Θεσσαλών συναδέλφων τους.

- Συσκέψεις αγροτών και κτηνοτρόφων οργανώνει η ΠΑΣΥ, σήμερα, Τρίτη στις 7.30 μ.μ., στη Σκύδρα της Πέλλας και στις 8 μ.μ., στην Κατερίνη και την Πέμπτη στις Σέρρες.

- Έβρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ορεστιάδα την Τρίτη 5 Φλεβάρη διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα». Μεταξύ των άλλων διεκδικήσεών τους προβάλλουν και το αίτημα για σύγχρονη αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου.

- Χτες οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας, Στυλίδας - Αχινού «άνοιξαν» τα διόδια της Πελασγίας. Ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 11 πμ στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης. Στις 6 Φλεβάρη θα γίνει συγκέντρωση αγροτών της Φθιώτιδας στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

- Στην  Αργολίδα  κατεβάζουν στους δρόμους τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τα οποία θα παραταχθούν αύριο Τετάρτη στην Αγία Τριάδα.

- Στην Ήπειρο: Συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στα χωριά, συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία του Φλεβάρη και οργάνωση της πάλης αγωνιστικό περιεχόμενο και ταξικό προσανατολισμό, αποφασίστηκε στην παναγροτική σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ την Κυριακή στη Ζίτσα Ιωαννίνων με συμμετοχή εκπροσώπων από Άρτα, Πρέβεζα και  Αιτωλοακαρνανία.

- Κινητοποίηση στις 5 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία έχουν αποφασίσει οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

-Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων μαζί με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο προχωρούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 5 Φλεβάρη στην Πλατεία Αγοράς στις 11 το πρωί. 

Ημαθία

Τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, που έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι ροδακινοπαραγωγοί είναι απλήρωτοι από τους εμποροβιομηχάνους για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2012. Οι αγρότες διεκδικούν άμεση πληρωμή της παραγωγής τους, μείωση του κόστους καλλιέργειας και ιδιαίτερα του κόστους στο αγροτικό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους και τους μοίρασε την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για το πρόβλημά τους.

Μιλώντας στους αγρότες ο Αλέκος Ουγγρίνος, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε: «Πέρα από την καθυστέρηση πληρωμής της ροδακινοπαραγωγής του 2012, πρέπει και οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας να αντιληφθούν ότι στα πρόθυρα του αφανισμού τους οδηγούνται από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές ΚΑΠ της ΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει με τα μνημόνια να φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα και στους φτωχομεσαίους αγρότες».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.