24 Ιανουαρίου 2013

Πρωτόφαντα θαύματα αμοιβαίας μετουσιώσεως


Αριστερά και Εκκλησία: Ιστορικό βήμα εκκίνησης διαλόγου

Ο διάλογος Αριστεράς - Εκκλησίας ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη του σχετικού συνεδρίου. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που χαιρέτισε εκ μέρους του αρχιεπισκόπου, τόνισε πως "δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται 'εχθροί' για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση" και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισαν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει σε διάλογο με την Εκκλησία.
Η Αυγή, 23/1/2013

Πριν την μετουσίωσιν του Ανθίμου:


Σε πρώτο πλάνο με τον δίσκο ο Άνθιμος (Ρούσσας). Διακρίνονται ο Παπαδόπουλος, ο χουντικός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Κοτσώνης), ο Πατακός και (πάνω από τον δεξιό ώμο του Άνθιμου) ο Χριστόδουλος (Πηγή)



Δεξιά, επί της υποδοχής, ο Άνθιμος (πηγή)

Πριν την μετουσίωσιν της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ:
Θυμήθηκα την εκδήλωση αυτή -όπου θερμό μήνυμα είχε στείλει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος- πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, που κάποιοι πολιτικοί μας (του κυβερνητικού και μη χώρου) διακινούν απίθανες απόψεις περί δικαιωμάτων των μεταναστών και ιθαγένειας. Απόψεις ξενοφοβικές και ψευτοπατριωτικές, τις οποίες υπερακοντίζουν και ορισμένοι κληρικοί, όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με επικλήσεις κινδύνων για «την καθαρότητα της φυλής μας», ξεχνώντας τη ρήση του Απόστολου Παύλου «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ενι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ».
Πάνος Τριγάζης, "Ελληνική ιθαγένεια και ακροδεξιοί μύθοι", Αυγή, 31 Ιουλίου 2012

Για άλλη μια φορά ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος απέδειξε ότι διατηρεί τον ρόλο του θεματοφύλακα τους συντηρητισμού και της μισαλλοδοξίας. Αυτό που τον ενοχλεί αυτή την φορά δεν είναι άλλο από το Thessaloniki Pride που διοργανώνεται αυτές τις μέρες.

Με την κατάπτυστη ανακοίνωση της η Μητρόπολη στρέφεται ενάντια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης κάνοντας λόγο για “ανήθικο” και “ενάντια στα ήθη και τα έθιμα της πόλης” γεγονός. Ο κύριος Άνθιμος όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της διαφορετικότητας και της διαδήλωσης αλλά μάλιστα οικειοποιείται το κέντρο της πόλης μέσω “της ζωής των Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας”.

Μας προκαλεί εντύπωση όμως πως δεν σταματά εκεί αλλά την ίδια στιγμή καλεί με τον τρόπο του τον “αγανακτισμένο” κόσμο να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και δηλώνει ότι ο ίδιος γνωρίζει κιόλας πως “αγανακτισμένοι” νεοι θα αντιδράσουν βίαια. Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να ρίξει νερό στον μύλο του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας με αποτέλεσμα να καθιστά τον ίδιο όπως και την Μητρόπολη “ηθικούς” αυτουργούς ενδεχόμενης βίαιης ακροδεξιάς επίθεσης στην διοργάνωση η οποία γίνεται και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Νεολαία Συνασπισμού θεωρεί πως η πλέον κατάλληλη απάντηση στο χριστιανικό φονταμενταλισμό που εκπροσωπεί ο κ. Άνθιμος, είναι το να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και να συμμετέχουμε στη μάχη για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.

Πηγή : LeninReloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.