21 Ιανουαρίου 2013

Αυτοαποκάλυψη... ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η «Αυγή» ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα επισκέπτεται τις ΗΠΑ, δεν περιμένει στρωμένα «κόκκινα χαλιά στη μητρόπολη του καπιταλισμού». Ότι στις συναντήσεις και τις ομιλίες στην Αμερική θα πουν τα ίδια που είπαν και στον Σόιμπλε και λένε δημόσια, περιμένοντας όμως πιο «ευήκοα ώτα», απ’ ό,τι στο Βερολίνο. Και μόνο ο τρόπος που προλογίζει η «Αυγή» το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ δίνει λαβή για να πει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να παίξει «στην έδρα του» σε ό,τι αφορά τις απόψεις που λανσάρει για τη διαχείριση της κρίσης στην ΕΕ. Άρα, ας μην καμώνονται τους θιγμένους όταν το ΚΚΕ λέει ότι οι ΗΠΑ αξιοποίησαν και προεκλογικά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για να παρέμβουν στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη κατά τα συμφέροντά τους, τα οποία είναι ανταγωνιστικά με αυτά καπιταλιστικών χωρών της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Ούτε να το παίζουν παρεξηγημένοι όταν τους λέμε ότι το μείγμα διαχείρισης που υπερασπίζονται, και το οποίο οδηγεί το λαό στη φτώχεια από άλλο δρόμο, έχει στον πυρήνα του το «κάν' το όπως ο Ομπάμα».

Μόνοι τους λένε ότι η αστική τάξη των ΗΠΑ, τουλάχιστον το ισχυρότερο κομμάτι της, βλέπει με μεγάλη συμπάθεια τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε, αφού ο Αλ. Τσίπρας «ξεσηκώνει» στις ομιλίες του μέχρι και ολόκληρα αποσπάσματα από ινστιτούτα των αστών στις ΗΠΑ, που κάνουν αναλύσεις για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη από τη σκοπιά των αμερικανικών συμφερόντων.

Καθόλου τυχαία, το ινστιτούτο Levy, σε εκδήλωση του οποίου θα μιλήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει για θαμώνα στις διάφορες εκδηλώσεις του τον Γ. Σταθάκη, ενώ ο (Έλληνας) πρόεδρός του, με βάση δημοσιευμένες ομιλίες του στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να προσληφθεί και μέχρι και για λογογράφος του Αλ. Τσίπρα. Αποκαλυπτικό για όλα αυτά είναι το δημοσίευμα στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» που κυκλοφορεί και δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ινστιτούτο Levy και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και από αυτά τα δεδομένα, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το τι σημαίνει το «άλλο μείγμα» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπουν «καν στον κόπο» να διαλέξουν τον ιμπεριαλιστή που θα προσφέρει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.






902.gr

8 σχόλια:

  1. Να και κάπου που συμφωνούν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ!

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ όσον αφορά τα μνημόνια. Λάβροι εναντίον των ελληνικών μνημονίων και από την άλλη υποστηρικτές του κυβερνώντος κυπριακού κόμματος, του ΑΚΕΛ, που έφερε το Μνημόνιο στο νησί από η γνωστή ΤΡΟΙΚΑ ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ ). Στο όνομα πάντα του προλεταριακού διεθνισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ παρ' όλες τις διαφωνίες τους συμφωνούν ότι ψηφίζουν δαγκωτό Σταύρο Μαλά, δηλαδή τον πρώτο μνημονιακό υπουργό που επέβαλε το εισιτήριο των 10 ευρώ στα Νοσοκομεία. Περαστικά σας!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καταλάβει μάλλον, πως το ΚΚΕ δεν είναι αντιμνημονιακό κόμμα με διαφορετική πρόταση διαχείρισης, αλλά κομμουνιστικό κόμμα με πρόταση ανατροπής του υπάρχοντος οικονομικού/κοινωνικού συστήματος.

      Άρα στην ουσία δεν στηρίζουμε καμία μορφή διαχείρισης του καπιταλισμού στην Κύπρο.

      Αυτές τις πίπες να τις απευθύνετε στον ΣΥΡΙΖΑ που διαλαλεί πως υπάρχει εναλλακτική / φιλολαική διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ,ΣΥΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ
      ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΜΑΣ;
      Συνθήκη του Μάαστριχτ/ Πράσινη Βίβλο / Στρατηγική της Λισσαβόνας
      Ευρωσυνθήκη/ Συνθήκη του Άμστερνταμ/ Ευρωσύνταγμα»
      Ιδιωτικοποίηση των λιμανιών/ Σχέδιο Ανάν/ Μεταλλαγμένα προϊόντα
      Ιδιωτικά πανεπιστήμια/ Μπολόνια / 65ωρο / 3ωρα / 4ωρα /όρια ηλικίας κλπ,
      εγκληματα μεχρι το 2008 ασυγχωρητα που πληρωνουμε τωρα.
      ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ

      Διαγραφή
  2. Ριζοσπάστης 15 Γενάρη να τον διαβάζεται κάπου κάπου!
    Συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή, με θέμα τόσο τις εξελίξεις στην οικονομία, όσο και στο Κυπριακό.
    Η Αλ. Παπαρήγα σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού, ανταλλάξαμε εμπειρίες πια και για τα θέματα της κρίσης, των μνημονίων, μια και οι δυο χώρες βρίσκονται σε μία παράλληλη πορεία.
    Εμείς βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την υποχρέωσή μας σ' αυτή την περίοδο, μαζί με τα θέματα της κρίσης να σκεφτόμαστε την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο ακόμα Κυπριακό πρόβλημα, που οπωσδήποτε σε συνθήκες κρίσης μπορεί να δημιουργήσει και περισσότερες παρενέργειες, μια και η περιοχή έχει και μεγάλους ανταγωνισμούς. Και σ' αυτήν την περίπτωση, είναι μεν αυτονόητο, αλλά δεν το θεωρούμε καθόλου περιττό και ρουτίνα, να επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού έτσι όπως το διεκδικεί η Κυπριακή Προεδρία».
    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πλευρά του ανέφερε για τη συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα ότι «έχουμε συμφωνήσει σε όλες τις αναλύσεις των θεμάτων τα οποία έχουμε συζητήσει. Οπως έχει αναφέρει και η ίδια, έχουμε συζητήσει πλέον την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας όπως εξελίσσεται μετά από την προσφυγή μας για στήριξη από το μηχανισμό από την τρόικα και πρέπει να πω ότι οι ανησυχίες τις οποίες είχαμε διατυπώσει από το αρχικό στάδιο αυτών των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει με την τρόικα, δυστυχώς επιβεβαιώνονται».
    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι «και εδώ είναι πλήρης η ταύτισή μας στην ανάλυση του θέματος», υπογραμμίζοντας ότι «μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι κάποιοι καταβάλλουν προσπάθειες δυστυχώς και από το εξωτερικό, αλλά φαίνεται και στο εσωτερικό του νησιού, να ξεφύγει το Κυπριακό από τη συμφωνημένη βάση λύσης».
    Ο Α. Κυπριανού συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Το βράδυ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο οίκημα της «Προοδευτικής», στους Αμπελόκηπους.
    Για την αντιγραφή Marmaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο οτι κατάλαβα ο Μαρμαρας ρωτάει γιατί στη συναντηση που είχατε δεν ηπατε στο ΑΚΕΛ αυτα πουλετε και εδω!μονομερης διαγραφη του χρεους κτλ και να τους υποδειξετε οτι η σταση που κρατουν ειναι προδοτικη προς τον λαο. Φυσικα το ιδιο θα επρεπε να κανει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα αυτος ετσι και αλλιως δε ξερει αν θελει μνημονιο η οχι, αν θελει τι μνημονιο θελει κτλ κτλ!Και οταν σου λεει ο ΓΓ οτι«έχουμε συμφωνήσει σε όλες τις αναλύσεις των θεμάτων τα οποία έχουμε συζητήσει. Οπως έχει αναφέρει και η ίδια, έχουμε συζητήσει πλέον την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας όπως εξελίσσεται μετά από την προσφυγή μας για στήριξη από το μηχανισμό από την τρόικα και πρέπει να πω ότι οι ανησυχίες τις οποίες είχαμε διατυπώσει από το αρχικό στάδιο αυτών των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει με την τρόικα, δυστυχώς επιβεβαιώνονται».
    σε τι συμφωνησαν ακριβως? Οτι το ΔΝΤ ειναι κακο? οτι το μνημονιο ειναι κακο? και γιατι δε φευγουν? ΤΡΑΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιοί είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στο ΑΚΕΛ, την πολιτική του θέση και στάση ? Το μητρικό τους κόμμα ?

      Απο την άλλη θεωρείς πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ, δεν γνωρίζει την ανάλυση και τις θέσεις του ΚΚΕ ? Σαφώς τις γνωρίζει.

      Όπως και εμείς γνωρίζουμε πως στο εσωτερικό του ΑΚΕΛ, έχουν επικρατήσει οι ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές λογικές. Φυσικά και επιθυμούμε την ριζοσπαστικοποίηση του ΑΚΕΛ, αυτό όμως δεν μας δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνουμε στο εσωτερικό του κόμματος, πόσο μάλλον να υποδείξουμε και πολιτικές θέσεις. Ξέρουν πολύ καλά τι λέμε, αλλά προφανώς δεν συμφωνούν !

      Απο την στιγμή λοιπόν που το ΑΚΕΛ, δεν έχει μαρξιστικό λενινιστικό χαρακτήρα, δεν συμφωνεί με την προοπτική της εργατικής-λαϊκής εξουσίας και φυσικά δεν πρόκειται να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής ... είναι αναγκασμένο, όπως και κάθε άλλο κόμμα διαχείρισης της αστικής εξουσίας ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

      Το κομβικό σημείο λοιπόν,
      δεν είναι εαν θέλουμε ή όχι Μνημόνια,
      αλλά εαν θέλουμε ή όχι να ανατρέψουμε την αστική εξουσία.

      Και για αυτό πίστεψέ με, δεν αρκεί μια συζήτηση ή μια συνάντηση.

      Διαγραφή
  4. το ΚΚΕ εδω και χρονια εχει κανει κριτικη στο ΑΚΕΛ για την ρεφορμιστικη πολιτικη του. επισημα και μαλιστα αν θυμαμαι καλα σε αυτο το μπλογκ ειχε γινει μια τεραστια κουβεντα για την κριτικη του ΚΚΕ. τους τα εχουμε χωσει απιστευτα και για το σχεδια αναν. επισης εχει γινει κριτικη απο τον ριζο απο την αρχη και απο το αποσπασμα που παραθεσες που βγηκε οτι εμεις συμφωνουμε;
    οσο και να προσπαθειτε να βγαλετε απο την μυγα ξυγκι δεν σας καθετε. υποφερτη προσπαθεια αλλα λιγη, πολυ λιγη. προσπαθηστε με τπτ αλλο.
    σας εχω προταση, παρακολουθηστε τα μελη του ΚΚΕ. καποιος καποια στιγμη μπορει να βηξει στραβα, να λεει κανα ανεκδοτο για να απομονωσετε καμια φραση και να ζησετε για κανα δυο μερες οπως ελεγε και ο γκαιμπελς για το κατιν.
    αντε περαστικα τωρα, θα εχετε και καλα φαρμακα με την βοηθεια του σορος.
    τα λεμεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.