23 Ιανουαρίου 2013

Ναι οι σκέψεις μας είναι σαφείς και τα χέρια μας είναι σταθερά. Και πάνω από όλα είναι καθαρά!!!



Όχι δεν είναι η γνωστή ρήση του Ν. Μιχαλολιάκου. Είναι μια από τις πολλές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Alexis στον μεγάλο μας «αδερφό και σύμμαχο», τις ΗΠΑ.
 
  Διαβάζοντας την ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι όταν τελείωσε εκεί κάπου ανάμεσα στο χειροκρότημα  και το χαμόγελο της Colgate πρέπει να έγινε και μια βαθιά επίκυψη για να είναι απολύτως σαφής για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Να υπηρετήσει τον καπιταλισμό, να υπηρετήσει τα μονοπώλια, να υπηρετήσει τα αφεντικά.
  
Ξέρει λέει ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα από το παρελθόν τα οποία θέλουν να τα υπερβούν!!!! Κάτι …μικροπροβληματάκια είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ το δόγμα Τρούμαν, το σχέδιο Μάρσαλ, οι Ναπάλμ εναντίον του ΔΣΕ, η Χούντα του 1967, οι βάσεις κλπ.
  
«Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα.
  Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα.[…] Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».
 
  Πραγματικά διαβάζοντας αυτό το απόσπασμα τι μπορεί κανείς να σχολιάσει. Εκτός ότι είναι η απόδειξη της υποβολής των διαπιστευτηρίων του Σύριζα στον Καπιταλισμό!!!

 
  Πόσο «αριστερό» είναι αυτό το κόμμα που ονομάζει αυτή την κρίση που περνάει η Ευρώπη κρίση του ευρώ που για να ξεπεραστεί χρειάζεται «ένα Νέο σύμφωνο (new deal) που θα απαιτήσει ο Σύριζα για να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της Ευρώπης ανάμεσα στη φτώχεια και την απελπισία».
   Πόσο «αριστερό» είναι ένα κόμμα που δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, και επενδύσεων»;
  
Δηλαδή τι λέει;     Μετάφραση:
   * Η κρίση την οποία βιώνει για 3-4 χρονιά η χώρα μας δεν είναι μια κλασική καπιταλιστική κρίση αλλά κρίση του νομίσματος. Άρα δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά η δομή της ευρωζώνης, που τάχα αν αλλάξει θα εξαφανιστεί και η καπιταλιστική κρίση… Γιατί, τάχα, αν αλλάξει η δομή της ευρωζώνης θα μπορεί να εφαρμοστεί μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική αλά Ομπάμα που τάχα θα σώσει το λαό από την κρίση. Μάλλον εκεί που πήγε στις ΗΠΑ δεν πέρασε από τις πόλεις από χαρτόκουτα που στεγάζουν δεκάδες χιλιάδες άστεγους, τις ουρές των δεκάδων χιλιάδων ανέργων στα συσσίτια…
   * Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι μια άλλη κοινωνία όπου αφέντης στον πλούτο που παράγεται θα είναι ο παραγωγός του, αλλά ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Δηλαδή θέλει να μας πει ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα έχει υπουργούς τίμιους και σωστούς ανθρώπους που δεν ανήκουν στο κλαμπ της κλεπτοκρατίας όπως του αρέσει να λέει, θα φτιαχτούν αυτοί οι νόμοι όπου θα είναι πιο δίκαιοι (αλήθεια για ποιους;) και θα μοιράσουν ότι παράγεται πιο δίκαια.
   * Και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με τη βοήθεια των συμμάχων μας των Αμερικανών μιας και «οι άνθρωποι της ριζοσπαστικής αριστεράς τους θεωρούν συνοδοιπόρους», παρόλα τα προβληματάκια που είχαμε στο παρελθόν και που αναλύσαμε παραπάνω.

     Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία από κανέναν αριστερό να πει ότι παραπλανήθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που υπόσχεται στο κεφάλαιο να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Για το λαό επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;



Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.