11 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα έντασης της καταστολής η εμφάνιση των όπλων με σφαίρες καουτσούκ

Τα όπλα με σφαίρες καουτσούκ στα χέρια των δυο ανδρών των ΕΚΑΜ
στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας
Την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας σηματοδοτεί η επιλογή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κυριολεκτικά να επιδείξει τα όπλα με σφαίρες καουτσούκ, κατά την επιχείρηση των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην επιχείρηση, δύο άνδρες των ΕΚΑΜ έφεραν τα όπλα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν μεν, αλλά φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους και σήμερα το διαδικτυακό «Βήμα» ανέλαβε την προβολή τους, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης .

Στο αναλυτικότατο ρεπορτάζ του «Βήματος» πληροφορούμαστε πώς λέγεται το όπλο, πόσο κοστίζει, πόσες σφαίρες μπορεί να εκτοξεύσει το δευτερόλεπτο και άλλα τέτοια.

Η επίδειξη των όπλων με σφαίρες καουτσούκ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ, για την ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ήδη ο «Ριζοσπάστης», από το 2007, είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να προμηθευτεί τα εν λόγω όπλα, αξιοποιώντας τότε τη δράση των «κουκουλοφόρων», όπως έλεγαν.


Αλλά και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»έχει καταγγείλει εγκαίρως τις αντιδημοκρατικές προθέσεις της κυβέρνησης και τις πρόσφατες «εξαγγελίες από την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας για παραπέρα ένταση της αστυνομοκρατίας και τη χρήση σφαιρών από καουτσούκ κατά διαδηλωτών».
Όπως έχει σημειώσει σε ανακοίνωσή της, «οι εξαγγελίες αυτές επιβεβαιώνουν ότι τα γεγονότα αν μη τι άλλο αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, αποτελούν άλλοθι για την παραπέρα ανάπτυξη της καταστολής του λαϊκού κινήματος, με τη χρήση ακόμα πιο σκληρών μέσων και μηχανισμών».

Ερωτηματικά για το κλίμα που καλλιεργείται
Ερωτηματικά πάντως εγείρονται από το συνολικό κλίμα που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες: Οι «καταλήψεις» και οι «ανακαταλήψεις» κτιρίων και γραφείων πολιτικών κομμάτων, η επίδειξη νέων κατασταλτικών μέσων, οι χτεσινοβραδινές επιθέσεις με γκαζάκιασε σπίτια δημοσιογράφων, αλλά και οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περί μηδενικής ανοχής, εγείρουν ερωτηματικά ως προς το πού αποσκοπούν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, όσον αφορά την ένταση της καταστολής και την αποστολή του μηνύματος προς το λαό.

Πάντως, η επίδειξη του οπλοστασίου των κρατικών δυνάμεων καταστολής - σήμερα τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες, πριν από κάποιο διάστημα τα οχήματα υδροβολής - έχουν άμεση σχέση με την τρομοκράτηση του λαού, του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση περνά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί.



902.gr

17 σχόλια:

  1. Μην ανησυχειτε για τους αναρχοαπλυτους ειναι μονο ,που καταλαμβανουν κτηρια τα οποια πρεπει να τα λειτουργουν οι δημοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανησυχουμε για ολο το λαο οταν γινεται θυμα της κρατικης καταστολης απο την μερια του αστικου κρατους, το προβλημα με εσας λεβεντη μου ειναι απλο, οτι στο ονομα της "αυτονομης" δρασης, πεφτετε στα νυχια των μικροαστικων αυταπατων, πολλοι απο εσας-που κατα τα αλλα μπορει να ειστε τιμια παιδια-στοχοποιειτε το ΚΚΕ χωρις να καταλαβαινετε το γιατι, επειδη το ΚΚΕ παλευει συντεταγμενα, συλλογικα, οργανωμενα να γκρεμισει το συστημα, το ιδιο συτημα που εσας σας χρησιμοποιει για να κανει την δουλεια του δημιουργωντας αυταπατες και σπερνοντας τον ατομικισμο και την απαξιωση της οργανωμενης ταξικης παλης.

      Διαγραφή
  2. καταρχην κανενας απο εδω δεν εχει αποκαλεσει ετσι τον χωρο, εχουμε και εχω σουρει διαφορα, αλλα τετοια οχι.
    οσο αναφορα για το για ποιους ειναι, αστο φιλαρακο δεν σε παιρνει.
    Υ.Γ. αληθεια που ηταν η μαχητικοτητα του χωρου; ουτε μυτη δεν ανοιξε; πως και ετσι; που ηταν οι μολοτωφ, οι πετρες, τα μαρμαρα;
    να το παω ποιο μακρια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η "μαχητικότητα" του χώρου περισσότερο αστικός μύθος είναι παρά πραγματικότητα και αποδεικνύεται όχι μόνο από την τελευταία περίοδο αλλά από την συνολικότερη τουλάχιστον ελληνική ιστορία

      Διαγραφή
  3. Με βάση το χώρο το ΚΚΕ δεν κινδυνευει από την κρατική καταστολη αφού είμαστε φίλοι με τους μπάτσους, το κόμμα του χαφιέ, συστημικό, "κώμα" κλπ.
    Ούτε οι κομμουνιστές είναι ο κύριος κίνδυνος για την αστική εξουσία. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα ξερονήσια ήταν γεμάτα πριμιτιβιστές αναρχικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα αυτο για τα ξερονησια γαμησε.Εγω θα θυμηθώ μερικά γεγονότα near east,το ΚΚΕ εγινε επικινδυνο για την αστικη εξουσια την εποχη του εμφυλίου αν θυμάσαι,για να μην το πάω παραπέρα και αρχίζω και σκαλίζω την ιστορία.Επίσης το ΚΚΕ δεν είναι επικίνδυνο γιατί είναι το ΚΚΕ.Το ΚΚΕ είναι επικίνδυνο γιατί κινητοποιεί τους εργάτες κατά της αστικής εξουσίας.Αλήθεια πότε έγινε τόσος ντόρος για έναν αναρχικό,όπως έγινε παράδειγμα για τον Μπελογιάννη;Πότε οι αναρχικοί οργάνωσαν ένα τόσο ριζοσπαστικό κίνημα σαν το ΕΑΜ;Πότε οι αναρχικοί πρωτοστάτησαν και ήταν οι αιμοδότες ενός αγώνα αντίστοιχο των Χαλυβουργών;Πότε οι αναρχικοί έβγαλαν μέσα απο τα σπλάχνα τους τόσο μεγάλο καπετάνιο σαν τον Βελουχιώτη;Πουθενά...απο κει και πέρα όταν η δράση σας είναι μηδενική,καλά θα κάνετε να λουφάξετε στις τρυπούλες σας και να μην βγάζετε τσιμουδιά,είστε οι ιδανικότεροι όταν το κράτος θέλει να στήσει μια πολύ καλή προβοκάτσια.Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν είναι αυτοί που παίζουν ξύλο με τους μπάτσους κάθε λίγο και λιγάκι,οι πραγματικοί επαναστάτες είναι αυτοί που συγκρούονται με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς....εκεί είστε γατάκια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα οι "αναρχικοι" βγαζουν σπυρια στο ακουσμα της οργανωμενης, ταξικης παλης, πως θα τα εκαναν ολα αυτα?Απλη απορια...

      Διαγραφή
  5. Πιστεύω ότι ο αναρχικός χώρος στην Ελλάδα (που αν θέλεις και ιστορικά τροφοδοτήθηκε με πολλούς τρόπους από το σύστημα για να χτυπά το ΚΚΕ) σήμερα εξολοθρεύεται από το ίδιο το σύστημα που πια δεν μπορεί να αντέξει ούτε αυτές τις ακίνδυνες ουτοπίες που ανεχόταν μέχρι τώρα.
    Πάντως αν και φαίνεται ότι διαλύονται ως χώρος κανείς τους δεν θα λουφάξει. Πιστεύω πως πολύ λίγοι θα συνεχίσουν ως α/α, κάποιοι θα...αλλάξουν υπηρεσία, ενώ υπάρχει μια μικρή ελπίδα κάποια τίμια στοιχεία σαν άτομα να τα δούμε στο χώρο δουλειάς και τη Λαϊκή επιτροπή

    ΥΓ. Μην ξεχνιόμαστε πάντως. Οι καμπάνες της καταστολής χτυπάνε για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και ως συνήθως η συζήτηση εξοστρακίζεται για χάρη ενός ανώνυμου σχολιαστή και μάλιστα χωρίς τη διάθεση διαλόγου θα απαντήσω στον ανώνυμο ακολουθώντας στο ίδιο μοτίβο με τους προλαλήσαντες με το εξής:
    "Οι εκτελεσθέντες του Μαϊου το 1944 (περίοδος ΕΑΜ) είναι θύματα της πολιτικής του Σταλινικού κόμματος στη χώρα μας που με τον ανταρτοπόλεμο, τα σαμποτάζ το σκοτωμό Γερμανών εργατών και αγροτών και της πράξης της ατομικής τρομοκρατίας δίνει στους Γερμανούς στρατοκράτες τις απαιτούμενες δικαιολογίες για να αποκεφαλίζουν το εργατικό κίνημα." Κοινή προκύρηξη του "Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος" και του " Κόμματος Κομμουνιστικών Διεθνιστών Ελλάδας"
    Ρούφα το μπαλάκι σου ανιστόρητε και πολιτικά αμόρφωτε ανώνυμε και πέσε για ύπνο... στον ύπνο σου και μόνο ίσως να μπορέσεις να την "βγεις" στο ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το τελευταίο μέλος του κκε φυλακιστηκε πριν μισον αιώνα περιπου..τα τελευταία 5 χρόνια έχουν φυλακιστεί πολλές δεκάδες αναρχικοι (κ όχι μόνο για συμμετοχή σε ένοπλες ομάδες)..οι φασιστες μονο αυτούς εχουν απέναντι στο δρόμο, (μένω στο κέντρο)..βγάζουν εκατοντάδες έντυπα, αφίσες λειτουργούν δεκάδες αυτοδιαχειριζόμενοι χωροι, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ μόνο με κρατική καταστολή..να μην μιλήσουμε για συγκυβερνήσεις και διαγραφές αριστερων διαφωνούντων κλπ..κκε δεν είμαι (αν και το ψήφιζα μεχρι το'08 για συναισθηματικούς λόγους) κομμουνιστής είμαι και πάνω από όλα αντι-φασιστας..αλλά χωρις -και- να σπάσει βιτρίνα επανάσταση δεν γίνεται..με κλανιές δεν βάφονται τα αβγά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε,μου λες σε ποιό έργο του ο Μάρξ έγραψε,πόσες βιτρίνες πρέπει να σπάσεις για να θεωρηθεί επανάσταση;Τ αμέσα παραγωγής δεν παίρνονται σπάζοντας βιτρίνες,δεν μας έκαναν κάτι οι βιτρίνες,με τους καπιταλιστές έχουμε να λύσουμε το θέμα της εξουσίας.Δεν θα μπω στην διαδικασία να ψάξω να βρώ πότε φυλακίστηκε μέλος του ΚΚΕ τελευταία φορά για να αποδείξω πόσο επαναστατικό είναι το ΚΚΕ.Ομως θα σου πω το εξής απλό,τα μέλη του ΚΚΕ πλέον δεν φυλακίζονται,απλα συγκρούονται με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς,άλλωστε ο ταξικός πόλεμος και ο ταξικός εχθρός εκεί χτυπάει και υπάρχει κυρίως.Όμως για πες μας τώρα,πότε οι αναρχικοί συγκρούστηκαν ανοιχτά με την εργοδοσία και πότε ήταν αιμοδότες ενός ιστορικού απεργιακού αγώνα όπως των Χαλυβουργών;Πότε στήθηκαν στην πύλη μαζί με τους εργαζόμενους γαι να συγκρουστούν και με την εργοδοσία και με τα ΜΑΤ;Οπως έγινε στην ΑΓΝΟ το 2011;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Marx δεν έγραψε ότι πρέπει να σπάσεις βιτρίνες, αλλά έγραψε για τη μαμή της ιστορίας..οτι δεν θα σπάσει βιτρίνα ήταν -αλλη- μια δηλωση νομιμοφροσύνης της αλεκας, όταν ο τσιπρας χαϊδευε τα αυτια των κουκουλοφόρων, η αλέκα τα αυτια των νοικοκυραίων(οπως κ με τις δηλώσεις κατα των καταλήψεων) και έπαιρνε τα -χαιρεκακα- ευσημα του αδωνη κ του πρετεντέρη..στις ελαχιστες πια δευτερογενης μεγάλες παραγωγικές μονάδες που είναι όντως ισχυρο το παμε, πρωτοστατει..σε άλλα όπως κουριερ -που δουλευω και εγω-, χωρο εκδόσεων ή σερβιτοροι , γενικα τριτογενή τομέα υπαρχουν σωματεια που μεγάλο μέρος τους αποτελείτε από αναρχικούς..τελευταίος αποκλεισμός που ξέρω ήταν πριν κάποιες μέρες έξω απο τον δολ,κ έξω απο μια αλυσίδα φαγητού στους αμπελοκηπους ενάντια σε απολύσεις (που υπήρχαν και συλλήψεις)..και καλό είναι να μιλάμε για ΟΛΕΣ τις απολύσεις..όσο ένα κόμμα θα παίρνει εκατομμυρια ευρω από το κράτος θα είναι υπόλογο και ως εργοδ'οτης στις επιχειρίσεις του..αυτο που δεν κατλαβαίνω είναι ότι αν σκοπό του κκε - κ αυτού του σαϊτ- είναι να κανει μετωπο με τον εαυτό του καινα ευλογεί το ένα μέλος τα γένια του άλλου..τι τα θέλετε τα μέσα τότε, τα λέτε και μεταξύ σας στις κοβ μακριά από οπουρτουνιστές, ανενταχτους, μπαχαλάκηδες κλπ..αυτοί ας πανε στο συριζα..αν σκεφτόμουν καχύποπτα κ έβλεπα παντου εχθρούς όπως ο μέσος οπαδος του κόμματος, θα πίστευα οτι η κεντρική επιτροπή έχει καταλληφθεί από πράκτορες με σκοπο να συρρικνώσουν κ να καταστρέψουν το κόμμα..αλλά επειδή βαριέμαι να βλέπω τον διπλανό μου με στραβό το ματι σταματω εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. α κγια τους φασιστες θα κάνουμε τιποτα άλλο εκτός απο αναρτήσεις στο ιντερνετ και ντισλαϊκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρεσει που η κουβεντα παει στα ουσιαστικα.
    λες οτι το τελευταιο μελος του ΚΚΕ που φυλακιστικε ηταν πριν 50 χρονια.
    ας πιασουμε την τελευταια 10ετια, μην παμε ποιο πισω. ξερεις ποσα μελη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ (δεν ταυτιζονται παντα) εχουν καταδικαστικες αποφασεις και ποσα δικαστηρια ακομα να εκρεμουν για την δραση τους (μεταλλο, ζωνη, ξενοδοχουπαλληλοι, οικοδομοι, στελεχη του κομματος για τα διοδια, για τον πολεμο στην γιουγκοσλαβια κ.ο.κ); δεκαδες. ξερεις ποσες φορες τα διακαστηρια αναγκαστηκαν να αθωωσουν κατω απο την πιεση του κινηματος; οχι φυσικα. τραβα μαθε και μετα ρουφα το αυγο σου.
    φυλακιστικαν ναι, για τι λογους; για τι δρασεις; μιλαμε για τον βουτση ας πουμε που "απαλλοτριωνε" τραπεζες; για τις μολοτοφ σε απεργιες και ποτε σε συγκεντρωσεις του χωρου; που ηταν χθες η μαχητικοτητα του χωρου 200 συλληψεις σχεδον και δεν ανοιξε μυτη. ελειπε βεβαια το μαξιλαρακι οποτε μαλλον δυσκολα θα γινοτανε κατι. που να κρυφτεις;
    να σου θυμησω οτι η συντριπτικη πλειοψηφεια του αναρχικου χωρου, οπως και οι αριστεριστες και ο τσυριζα επι μηνες ηταν στις πλατειες διπλα διπλα και δεν ανοιγε μυτη. αφου τους δωσατε βημα και τροφη να αναπτυχθουν τωρα τους βρισκετε στον δρομο ως αντιπαλοι, τι λε ρε μεγαλε σοβαρα;;; και τι εκανε ο αναρχικος χωρος για να μην βρουνε πατημα οι φασιστες να βρουν οπαδους;;; ακριβως το αντιθετο απο οτι επρεπε. με την δραση σας απαξιωνατε το εργατικο κινημα, το σαμποταρατε ανοιχτα προσπαθοντας να το καπελωσετε δρωντας στις δικες του κινητοποιησεις οπως γουσταρατε στην ουσια προβοκαροντας το. σε ολα αυτα που λες οτι κανει ο χωρος, που τα κανει δεν το αμφισβητω, τι απο αυτα βοηθαει την ριζοσπαστικοποιηση του εργατη; οι αφισες για συναυλιες συμπαραστασης για διαφορους πιθανους και απιθανους, σοβαρους και ασοβαρους λογους, με μυνηματα μισαλοδοξα απεναντι στον λαο που κακως βρισκεται σε ληθαργο, αλλα με το να τον βριζεις και να τον ελεηνολογεις δεν τον κερδιζεις, τον απομακρυνεις (φυσικα και δεν θα τον γλυψεις, θα του πεις την αληθεια). τι απο ολες τις δρασεις που περιγραφεις για τον χωρο ειναι κατι διαφορετικο εκτος απο αυτοικανοποιηση και μακρια απο καθε εργατικη διεκδικηση για τα αμεσα προβληματα και κατεπεκταση για την εξουσια της εργατικης ταξης; ΤΙΠΟΤΑ.
    οτι εχεις να πεις για συγκυβερνησεις και διαγραφες να πας να τα πεις κατα κουμουνδουρου μερια δεν αφορουν το ΚΚΕ. ρωτα τους να σου πουν πως εστησαν την φραξια για να διαλυσουν το ΚΚΕ και τι πρακτικες χρησιμοποιουσαν. αλλου αυτα οχι σε εμας.
    εμεις δεν ετεροκαθοριζομαστε. ο κομμουνιστης ειναι πανω απο ολα κομμουνιστης. ως ο μεγαλυτερος εχθρος των αστων, ειναι και ο μεγαλυτερος εχθρος του ποιο αντιδραστικου και μισητου μορφωματος της αστικης ταξης, του φασισμου. οταν ισχυριζεσαι οτι εισαι πρωτα αντιφασιστας και μετα κομμουνιστης δειχνει ποσο μακρια εισαι νυχτωμενος. κοιταξτε να καθαρισετε πρωτα τον χωρο απο τους ασφαλιτες, τους χαφιεδες και τα λουμπεναρια και μετα τα ξαναλεμε.
    στην επανασταση βιτρινα δεν θα σπασει στο υπογραφω. θα σπασει ηεξουσια των αστων. σπασε οσα ΑΤΜ θες και βιτρινες τραπεζων, θα τις ξαναφιαξουν και θα σε βαλουν να το πληρωσεις εσυ κιολας. αν ομως παρεις τα μεσα παραγωγης δεν χρειαζεται να σπασεις τις τραπεζες γιατι θα ειναι δικες σου. διαβασε καλα τις θεσεις του ΚΚΕ ειδικα για σενα απο την 95 και μετα και ισως καταλαβεις τπτ. οσο γιατην τελευταια φραση σου συμφωνω απολυτα. χεστηκε το αστικο κρατος αν εχεις την βιλα αμαλια ή κανεις 50 συναυλιες ή πλακωθεις 50 φορες με τα αυγα. την φωτια για να την σβησεις πρεπει να της κοψεις το οξυγονο. οταν η δραση σου ριζοσπαστικοποιει εργατες δεν χρειαζετε να πλακωνεσε γιατι οι αλλοι δεν υπαρχουν. οταν ο εργατης αμφισβητει την εξουσια και οχι την κυβερνηση, γιατι ο χωρος αυτο κανει, τοτε το κρατος φοβαται. με πορδες, μια "φωτισμενη" γκρουπα που κανει οτι της κατεβει, δεν βαφονται αυγα. οσο για τα αλλα τα χρυσα, ρωτα τους ποιον φοβουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στο δευτερο ποστ που εχεις κανει διακρινω μια τρικυμια εν κρανιο. δεν εχεις ιδεα απο το τι επικρατει στο εργατικο κινημα, εσυ εισαι χωμενος στο καβουκι σου και νομιζεις οτι εισαι το κεντρο του κοσμου, για αυτο που κατηγορεις εμας για τις ΚΟΒ.
    την σποντα για την "Τ" την αφηνω γιατι εχει απαντηθει αλλου και αν δεν καταλαβες και απο κει τπτ, δειχνει ποσο επισης βαθια νυχτωμενος εισαι. για τα οικονομικα του ΚΚΕ επισης σε παραπεμπω στις θεσεις του συνεδριου και ως τροφη για σκεψη σου λεω οτι αν διναμε τα ονοματα των εργατων που μας ενισχυουν ή γινομασταν τσυριζα ή ειχαμε καταληψεις χωρων που πληρωνει ρευμα και νερο ο δημος μια χαρα θα ειμασταν. μετωπο θα κανουμε με τους εργατες, τους αυτοαπασχολουμενους την φτωχη αγροτια κτλ. μετωπο δεν θα κανουμε με διαχειριστες του συστηματος (τσυριζα), με αλλους που θελουν να γινουν βασταζοι των πρωτων (ανταρσυα), με αλλους που ειναι τοσο διαβρωμενοι και στην τελικη οπως εχει δειξει και η ιστορια εχθροι της εξουσιας της εργατικης ταξης, οι οποιοι ολοι αυτοι οπου σταθουν και οπου βρεθουν φψναζουν το δευτερο κοινο που εχουν, το μισος απεναντι στο ΚΚΕ.
    στα υπολοιπα δεν νομιζω να χρειαζετε να σου πω τπτ. ειναι αναξια σχολιασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τους φασιστες σου απαντησα ποιο πανω τι ωφειλει να κανει η εργατικη ταξη. απο κει και περα στο δημοτικο συμβουλιο του δημου περαματος ειναι γραμμενο τι εγινε.
    ντισλαικ ΚΚΕς δεν κανει καρδια μου, δεν εχει φατσοβιβλιο, εσεις που εχετε καντε. οσο για την αρθρογραφια σε "Ρ" και ΚΟΜΕΠ, τα κειμενα που ανεβαινουν στο πορταλ και στα διαφορα μπλογκ σε χαλανε, μην τα διαβαζεις ρε φιλε. πηγαινε εσυ να πλακωνεσαι εκει που επιλεγουν οι φασιστες, να λειτουργουν σαν τυρακι και εσεις να το τρωτε και καθε φορα να συλλαμβανουν και απο καμια 30αρια, να τους δενουν σε μια κολα χαρτι και να τους αχρηστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΡΑΜΑ
      Δεν πέρασε η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7140639&publDate=14/11/2012

      Στο κενό έπεσε η χτεσινή προσπάθεια ομάδας της Χρυσής Αυγής να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Περάματος, αφού κάτω από την αγωνιστική αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων τα φασιστοειδή υποχρεώθηκαν σε φυγή.

      Η ομάδα των φασιστοειδών αντέδρασε όταν -κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος- οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσαν θέμα να ληφθεί απόφαση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις απολύσεις, για να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων και να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, μέλος της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην αίθουσα ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι υποφέρουν γιατί δε ψήφισαν αυτό το κόμμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αμέσως πήραν τον λόγο και αποκάλυψαν το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως σιδερένια γροθιά του καπιταλιστικού συστήματος που πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να στείλουν αυτά τα μορφώματα εκεί που πρέπει, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τότε η ομάδα των φασιστοειδών προσπάθησε να επιτεθεί στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με προπηλακισμούς και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο δήμο αλλά και εργαζομένων από όλη την περιοχή που έσπευσαν στο σημείο, που ανάγκασαν τους Χρυσαυγίτες να λουφάξουν.

      Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να πάρει θέση όταν απαιτήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καταδικάσει τη δράση των φασιστοειδών. Βέβαια, αυτή η ομάδα λάκισαν σαν τα θρασίμια, μόλις είδαν ότι στην αίθουσα άρχισαν να καταφτάνουν οι εργάτες από διάφορους κλάδους στην περιοχή.

      Παρέμβαση έκανε στη συνέχεια μαζική αντιπροσωπεία της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οταν κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει και τη δράση της Χρυσής Αυγής και τους προπηλακισμούς σε βάρος των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τότε αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διέλυσαν τη συνεδρίαση.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.