4 Ιανουαρίου 2013

Ο κακομοίρης ο Μάνεσης(της Χαλυβουργίας, ντε!) δηλώνει εισόδημα 30.714,52 ευρώ!!! Στην πείνα οι Κόκκαλης-Βγενόπουλος! Στη ζητιανιά ο Αλαφούζος!...

Αναδημοσιευση (χωρίς δικά μας σχόλια) από τη σελίδα UNFOLLOW.GR.COM

Στο τεύχος 13 του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, εξετάζουμε μια κομβική πλευρά του συστήματος ανισότητας που μαστίζει την Ελλάδα. Περιγράφουμε τεκμηριωμένα πώς άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ εμφανίζεται και πάλι με το πρόσχημα της «μεταρρύθμισης», στην πραγματικότητα έρχεται να λεηλατήσει τα λαϊκά εισοδήματα, δίχως καμία απολύτως πρόθεση να φορολογήσει τον πραγματικό πλούτο. Και για να το αποδείξουμε επικαλούμαστε εμβληματικές περιπτώσεις ελλήνων επιχειρηματιών -τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Νίκο Μάνεση και τον Ανδρέα Βγενόπουλο-, δημοσιεύουμε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα και εξηγούμε πώς λειτουργεί το σύστημα της φοροασυλίας.

Καθώς ανοίγεται μπροστά μας το 2013, ο πολιτικός λόγος στην Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει κύκλους, κυνηγώντας την ουρά του από όξυνση σε άμβλυνση και τούμπαλιν, δίχως ακόμη να ανακαλύπτει τη βούληση, το κουράγιο ή τα εργαλεία να αντιμετωπίσει το δομικό πρόβλημα: όσο κάποιοι καλλιεργούν ενοχικές συνειδήσεις, υπερθεματίζοντας περί «πατριωτισμού» και «ομοψυχίας», ενώ άλλοι καταδιώκουν αποδιοπομπαίους τράγους, παρουσιάζοντάς τους ως «σάπια μήλα» ενός κατ’ ουσίαν υγιούς καλαθιού, το πρόβλημα της δομικής αδικίας με την οποία είναι οργανωμένο, σκόπιμα και υπολογιστικά, το πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας, μένει ανέγγιχτο.
Αλαφούζος Ιωάννης,
συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα €26.160,40
Όπως έχει ειπωθεί, δημοσιογραφία είναι να γράφεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να γραφτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις. Στο UNFOLLOW λοιπόν αποφασίσαμε από το πρώτο μας κιόλας τεύχος ότι αν πρόκειται να καταπιαστούμε ως δημοσιογράφοι με το πολιτικό πρόβλημα που διαπιστώνουμε, δεν αξίζει ούτε να γράφουμε εξυπνούλικα χρονογραφήματα περί της απουσίας «φορολογικής συνείδησης» των εστιατόρων ούτε να μπήγουμε κι εμείς το μικρό μας τσεκουράκι στην πεσούσα δρυ της εβδομάδας. Απεναντίας, αυτό που αξίζει είναι να μιλήσουμε για τον τεράστιο ελέφαντα στο κέντρο του δωματίου, που όλοι καμώνονται πως είναι αόρατος.
Ο ελέφαντας είναι το σύστημα εκείνο που επιτρέπει σε μια ολιγομελή ομάδα ανθρώπων να προστατεύονται στο διηνεκές από οποιαδήποτε προσπάθεια «μεταρρύθμισης», από οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης ουσιαστικής ισονομίας στη χώρα. Κι αυτό με την πλήρη συνενοχή μιας εκτελεστικής εξουσίας που επιστρατεύει όλη της τη δύναμη, ώστε και οι άλλες εξουσίες –η νομοθετική, η δικαστική, σύσσωμη η κρατική γραφειοκρατία αλλά και ο Τύπος– να κατασκευάζουν ξανά και ξανά ελαφρώς παραλλαγμένες εκδοχές αυτού του συστήματος ανισότητας και αδικίας.
Στο τεύχος 13 του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, εξετάζουμε μια κομβική πλευρά του συστήματος αυτού: στο ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου, περιγράφουμε τεκμηριωμένα πώς άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ εμφανίζεται και πάλι με το πρόσχημα της «μεταρρύθμισης», στην πραγματικότητα έρχεται να λεηλατήσει τα λαϊκά εισοδήματα, δίχως καμία απολύτως πρόθεση να φορολογήσει τον πραγματικό πλούτο. Αντιθέτως, διατηρεί αλώβητα ή και ενισχύει τα φορολογικά προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.
Αλλά δεν μένουμε εκεί. Επειδή γνωρίζουμε πως με όση ακρίβεια κι αν περιγράψουμε κάτι, την πραγματική δύναμη την έχει το συγκεκριμένο παράδειγμα, επικαλούμαστε εμβληματικές περιπτώσεις ελλήνων επιχειρηματιών, που όχι μόνο ανήκουν στην ολιγομελή αυτή προστατευμένη ομάδα αλλά είναι τόσο επιφανείς ώστε στα πρόσωπά τους να συμβολοποιείται η κοινωνική αδικία: Στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ξετυλίγουμε τον χάρτη του φορολογικού παραδείσου που λέγεται Ελλάδα και δημοσιεύουμε τέσσερα εκκαθαριστικά σημειώματα, μέρος μιας σειράς στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση μας. Από αυτά τα εκκαθαριστικά σημειώματα προκύπτει πως για το έτος 2012:


Ανδρέας Βγενόπουλος,
συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα €18.217,41

Ο βιομήχανος Νικόλαος Μάνεσης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 30.714, 52 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έχεισυνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.870, 11 ευρώ.
Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Ιωάννης Αλαφούζος έχειμεσυνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.160, 40 ευρώ.
Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 18.217, 41 ευρώ.
Πώς γίνεται αυτό; Μα τους το επιτρέπει ο νόμος. Και ο παλιός και ο καινούργιος και κάθε «μεταρρύθμιση» που παρουσιάζεται ως «λύση» στη συστημική αδικία που μαστίζει την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, «λεφτά υπάρχουν» αλλά καμία κυβέρνηση δεν τολμά να τα απαιτήσει από τους… αναξιοπαθούντες κεφαλαιοκράτες, αλλάζοντας τον νόμο ώστε να φορολογηθούν τα πραγματικά υψηλά εισοδήματα που προκύπτουν ως μερίδιο κέρδους από τις εταιρείες τους.
Αυτό είναι ένα καλά κρυμμένο φορολογικό μυστικό: Τα κέρδη των εταιριών δεν διανέμονται όλα στους μετόχους. Αντιθέτως, μοιράζονται και φορολογούνται στην υψηλότερη κλίμακα μόνο τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν «τρύπες». Έτσι, τα υπόλοιπα κέρδη υποτίθεται ότι παραμένουν στις εταιρείες, έχοντας γλιτώσει την φορολόγηση μέχρι και την υψηλότερη κλίμακα - σε αντίθεση με τα έσοδα μισθωτών και συνταξιούχων που φορολογούνται όλα (αλλά και τα κέρδη εταιρειών σε άλλες χώρες). Ο φόρος με τον νόμο που ίσχυε μέχρι και το 2012 για κάποιον που δηλώνει πάνω από 100.000 ατομικό εισόδημα ήταν 45%. Οι ιδιοκτήτες των ΑΕ και των ΕΠΕ, για παράδειγμα, παίρνουν όσο μερίδιο χρειάζονται από τα κέρδη των όποιων εταιρειών τους με επιπλέον φορολογία 25% για να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσης, και τα υπόλοιπα κέρδη τους μένουν στο ταμείο της εταιρείας φορολογημένα με 20%.
Νομίμως το κάνουν. Όπως νομίμως αφήνουν τα κέρδη τους στο ταμείο της εταιρείας τους φορολογημένα με το «ταπεινό» 20%. Και αν προκύψει και μία χρονιά εμφανίσουν ζημιές, τις καλύπτουν με τα κέρδη προηγουμένων ετών, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί γιατί «ξέχασαν» να μοιράσουν τα μερίδια. Επαναλαμβάνουμε, νομίμως γίνονται αυτά στο ελληνικό Ελντοράντο. Βέβαια στην Γερμανία που τόσο θέλουμε να μιμηθούμε, τα μερίδια φορολογούνται μεν με μικρότερο συντελεστή, αλλά μοιράζονται το ίδιο έτος, ενώ τα κέρδη των εταιρειών φορολογούνται 30-33% και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται ένα μέρος των κερδών να μείνει στο ταμείο της εταιρείας.
Τη στιγμή λοιπόν που απαιτείται από τον λαό να επιδείξει «πατριωτισμό», αποκτώντας... «φορολογική συνείδηση», το UNFOLLOW προτείνει να θυμηθούμε τι στ’ αλήθεια σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη.

Μάνεσης Νικόλαος,
συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα €30.714,52

28 σχόλια:

  1. άραγε ο λογαριασμος ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών ισχύει για να βοηθήσουμε το παιδί ή θα αναλάβει καμπάνια ο γεωργιάδης με την τύπισα που από την πρώτη μέρα ήθελε τα ματ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το σκεφτειτε με τα έξοδα που έχουν αυτοί για τα ιδιωτικά σχολεία/κολλέγια, τις βίλες, τις λιμουζίνες, τα κότερα και τα ταξίδια πρέπει να δυσκολεύονται πολύ να τα φέρουν βόλτα.... Ξαφνικά αισθάνομαι πολύ ευτυχής και τυχερή! Εξάλλου ας μην παραβλέπουμε πως χωρίς αυτούς δε θα είχαμε δουλειά, κράτος κτλ. Αυτοί δε φτιάχνουν τις θέσεις εργασίας και τον πλούτο? Άραγε δεν αξίζουν μια κάποια ενίσχυση από εμάς? Και μην ακούσω κομμουνιστικές προπαγάνδες για τους εργάτες, τα χέρια και το μυαλό τους...!
    Φαίδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μεις οι μαλακες τοσο καιρο διναμε την οικονομικη ενισχυση στους χαλυβουργους ενω κανονικα την ειχε αναγκη το αφεντικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψέμα και η απάτη, φίλοι ΚΚΕδες, έχει κοντά ποδάρια...

      Μας λιβανίζατε τόσο καιρό με την αλληλεγγύη στους απεργούς Χαλυβουργούς, το όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία κ.λπ., ενώ ο πραγματικός σας στόχος ήταν να γκρεμίσετε τον Μάνεση από την 1η θέση. Τσιράκια του Κόκκαλη...
      Να πως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η σχέση του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ-ΕΕΔΥΕ-ΝΔΕ(μεγάλη η χάρη της)-ΠΚΣ-(ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΚΚΕ)-νέοι πρωτοπόροι-ΚΜΕ-ΚΝΕ-ΚΚΕ κ.λπ. με τον Γερμανό, την Vodafone, την Ιντρακόμ και τελικά τον Κόκκαλη...

      Υ.Γ. Η ενίσχυση του Αγγελόπουλου (της Χαλυβουργικής και του μπασκετικού Ολυμπιακού) μέσω της πτώσης του τζίρου του Μάνεση, είναι μια ακόμη απόδειξη των σκοτεινών σας κινήτρων...

      Κρυφογαύροι...


      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. και καλή χρονιά να έχουμε, με γερά στομάχια, γιατί παρόμοιες μαλακίες θα τις ακούσουμε στα αλήθεια...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    3. καλα τα λεες φιλε αλλα ποιος σε ακουει. Αν ακουγαμε τον συριζα κατι θα γινοταν, απεργειες δε πρεπει να γινονται γιατι παντα θα κερδιζουν οι ανταγωνιστες των επιχειρησεων στις οποιες γινεται απεργεια, υπαρχει και αλλος δρομος, ο λεγομενος κοινωνικος διαλογος πχ οπου ηρεμα και ωραια χωρις να κλεινουμε δρομους και να χανουμε μεροκαματα να κουβεντιαζουμε με το αφεντικο και να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι, ετσι δηλαδη οπως γινεται τοσα χρονια...ζητω ο συριζα...ζητωωω...
      υπαρχει βεβαια και η ταυτοχρονη αντιδραση δηλαδη επανασταση αλλα και γι αυτη ο συριζα εχει απαντηση, απλα δε ξερω ποιας συνιστωσας να γραψω...αν μπορεις βοηθα με λιγο για να τους βουλωσουμε το στομα εδω περα
      νκ

      Διαγραφή
  4. Εργάτης: Αφεντικό άσ' τα να πάνε! Ένα μισθό μου πήρε η εφορία φέτος!
    Αφεντικό: Άσ' τα να πάνε εργάτη. Και μένα ένα μισθό δικό σου μου πήρε!
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα...Καλό. Άλλο ένα

      Εργάτης: Αφεντικό ωραίο αυτοκίνητο αγόρασες. Και ακριβό!
      Αφεντικό: Σε ευχαριστώ παιδί μου. Να ξέρεις όμως: Αν είσαι εργατικός, φιλότιμος και παραγωγικός σε λίγα χρόνια σίγουρα...θα μπορέσω να πάρω ακόμη ακριβότερο!

      Διαγραφή
  5. -Αφεντικό δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση! Συγγνώμη αλλά έχεις να με πληρώσεις 5 μήνες. Δεν πάει άλλο!
    -Καταρχάς δέχομαι τη συγγνώμη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όλο αυτό το πιλάφι και τα δάκρυα για τη νόμιμη φοροασυλία των καπιταλιστών για να καταλήξουν που τα παιδιά του Unfollow? Στο παράδειγμα της γερμανίας ή στο ότι όλα θα πήγαιαν καλώς αν υπήρχε κυβέρνηση που με έναν νόμο θα τσάκιζε στο φόρο τα κέρδη των καπιταλιστών. Τελικά πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, προφανώς δεν περιμένουμε από το Unfollow να σηκώσει την μπαντιέρα ρόσα της επανάστασης και να ξεκινήσει το τουρνέ για τα χειμερινά ανάκτορα. Απλά πρόβαλε κάποια στοιχεία (ονόματα και αριθμούς που εγώ λατρεύω προσωπικά) φυσικά για τους δικούς τους λόγους και *ενδεχομένως* όντως πίσω από τη θολούρα να είναι ο Αλέξης. Σε κάθε περίπτωση, η εργατική τάξη από εμάς περιμένει να πάμε το θέμα ένα βήμα παρακάτω, όχι από τους περιπτεράδες... ;)

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγγνώμη βρε παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ή δεν συμμετέχουν σε εταιρίες, δεν έχουν γραφεία που φορολογούνται αυτοτελώς ;

    γιατί ο θεματογράφος δεν αναφέρεται σ' αυτά ;

    εν τάξει, δέ λέω, να στραφείς κατά του πλούτου, το καταλαβαίνω, όχι όμως και να καλλιεργείς εντυπώσεις περνώντας τους άλλους για ηλίθιους !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να βγαλουμε εσας να πλουτισουμε ολοι οπως ο κινεζος εργατης
    που εστειλε γραμμα οτι παιρνει 3 δολλαρια για 15 ωρες δουλεια.
    αρχισαν να βγαινουν τα απλυτα στην φορα.
    οι εργαζομενοι του μανεση του βαρδινογιαννη και αλλων
    παιρνουν πολυ παραπανω απο 3 δολλαρια την μερα σιγουρα.
    και να σου πω και προσωπικη για να μην μου την λετε.
    επισκευη κινεζικου πλοιου στην ελλαδα.
    4 γυναικες ηλεκτροσυγκολητες που πληρωνονταν με βαση
    τα ηλεκτροδια που καταναλωναν για να κολλησουν.
    μισθος 4 δολλαρια τα 2 πακετα ηλεκτροδια.
    για να κολλησουν 2 πακετα χρειαζονταν 21 ωρες.
    και τα μετρουσε ο κομμισαριος ενα ενα.
    οταν κρινετε αλλα συστηματα φροντιστε πρωτα το δικο σας
    να ειναι καλυτερο.
    α κατι λεγατε για 8ωρο και αδικιες νομιζω;
    μα το δικο σας συστημα αντιγραφουν τωρα οι καπιταλες.
    σοσιαλισμο με ελευθερη οικονομια αλα κινα. χεχε.


    Mr Right

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @κυριε δεξιε
      στην κινα εχουν καπιταλισμο, τουλαχιστον εμεις το εχουμε καθαρο, τωρα εσυ δεν καταλαβαινω σε ποιους αναφερεσε στην κριτικη σου. προφανως εισαι τοσο ασχετος που νομιζεις οτι μας την ειπες, αλλα δυστηχως βρηκες ξέρα και βουλιαξες.

      προς τον απο πανω ανωνυμο
      για πες μας ρε εξυπνε εσυ πως εφιαξε ο αλαφουζος το γρηγοροτερο γιωτ του κοσμου προπερσι; με ποια λεφτα; τα δικα του του Ε9 ή της επιχειρησης. και αν ειναι της επιχειρησης γιατι το εμφανιζει ως δικο του. και αν ειναι της επιχειρησης πως το δικαιολογει στο καναλι, στο ραδιο στην εφημεριδα; ή το εχει δηλωμενο ως λατζα για να πηγαινοερχεται στα πλοια του;
      αυτο ηταν ενα παραδειγμα.
      πως φορολογουνται οι επιχειρησεις; τα κολπα με τα κερδη που δηθεν μενουν στην εταιρεια για αναπτυξη.
      τα κερδη που μοιραζονται σε μετοχους/εταιρειες που η εδρα τους ειναι θυριδα σε καποιο νησακι και δεν φαινονται πουθενα ουτε ξερεις ποιος ειναι απο πισω.
      οι εφοπληστες τι φορο πληρωνουν; τα καυσιμα των γιωτ τα παιρνουν με ατελεια την ωρα που ο αγροτης στο τρακτερ το πληρωνει 1.4, οπως και εμεις στα σπιτια μας.
      αν δεν εισαι καποιος απο αυτους και εισαι εργατης ή εστω και ελευθερος επαγγελματιας μπες στην εντατικη γιατι ο εγκεφαλος σου νεκρωνεται, βλεπεις πολυ σαπουνοπερα και το μυαλο σου γινεται πολτος, εκτος και αν πηδας καμια πλουσια και ελπιζεις οποτε το συζηταμε αλλιως

      Διαγραφή
  10. το 2009 δεν το ειχες τοσο καθαρο ομως μοντεστο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 2009 το είχες καθαρό, το 2000 ίσως όχι, αλλά είναι και θέμα πείρας και εξελίξεων. Το 2000 το έβλεπες οτι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη η κατάσταση, ούτε όντας 5000 μίλια μακριά μπορούσες να δεις όλες τις πλευρές της. Εδώ και κάποια τα πράγματα γίναν ξεκάθαρα και μπορείς πλέον να μιλήσεις για καραμπινάτο (όπως είπε και η Αλέκα) καπιταλισμό. Μπες και σε ΄΄Ρ΄΄ ή ντοκουμέντα του κόμματος για να δεις.

    ...και ρε ΝΚ, το παραπάνω σχόλιό μου (για τον Κόκκαλη) είναι, προφανώς, ειρωνικό...

    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τ ο ΚΚΕ ΤΟ 2010 ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ!ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΥΖΗΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΞΩ ΔΕ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πρώτη φορά απάντησα ήρεμα και καλοπροαίρετα. Τώρα απλά σου λέω ότι είσαι ένας (κακός) ψεύτης.

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4752068&textCriteriaClause=%2B%CE%9A%CE%9A%CE%95+%2B%CE%93%CE%99%CE%91+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%91+%2B%CE%9A%CE%91%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%2B%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%97
      1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ
      ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
      σημείο Δ. Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, παράγραφος 2

      Τώρα πως γίνεται το ΚΚΕ να εντάσει την Κίνα στις ιμπεριαλιστικές χώρες από τον Οχτώβρη του 2008, στο πιο επίσημο ντοκουμέντο του (γιατί κριτική γινόταν και από πιο παλιά, υπάρχουν άρθρα στον ΄΄Ρ΄΄) και εσύ να λες πως πήρε ξεκάθαρη θέση το 2010...

      Άβυσσος η ψυχή του ατάλαντου προβοκάτορα!

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΗ 2008 ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ 2010!ΜΠΑΡΒΟ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕΣ ΕΠΕΣΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ 2008 ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΕΤΣΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ!ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!ΣΟΥ ΕΧΩ ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΟΛΟΙ!

      Διαγραφή
    3. Τουλαχιστον οι κινεζοι δεν εχουν κανει εισβολη σε Ιρακ, Αφγανισταν, Γιουγκοσλαβια, Κορεα, Βιετναμ....κλπκλπκλπ.

      Να τολμησω να σε ρωτησω εσυ ποιας ιδεολογιας θιασσωτης εισαι;

      Διαγραφή
    4. καθως και το Λινχεσταιν δε μπλεχτηκε στους πολεμους τι σχεση εχει αυτο που λες με τα παραπανω

      Διαγραφή
    5. "Να τολμησω να σε ρωτησω εσυ ποιας ιδεολογιας θιασσωτης εισαι;"

      Διαγραφή
    6. Η ποιου συστηματος

      και μετα θα απαντησω και εγω στην ερωτηση σου σχετικα με το τι σχεση εχει αυτο που ειπα, τις απαντησεις πλεον θα τις ¨αγοραζετε" με απαντησεις απο την πλευρα σας ετσι για να μιλαμε ολοι με ανοιχτα τα χαρτια μας.

      Διαγραφή
    7. Παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό (για να μην έχεις πάτημα).
      Κατά τα άλλα εμένα δεν με νοιάζει σε ποιά οργάνωση,κόμμα, κομματίδιο, ή φράξια, τάση κ.λπ. ανήκεις. Ξέρω πως καμία σημασία δεν έχει, γιατί κανένας δεν περιμένει κάτι από εσάς-εσένα. Όλοι από το ΚΚΕ τα περιμένετε όλα (γι συτό και ο ετεροκαθορισμός). Ακριβώς γι αυτό και το ΚΚΕ, έχοντας συναίσθηση του ιστορικού του ρόλου, δεν λέει την πρώτη ατάκα που θα έρθει στο κεφάλι της Αλέκας, αλλά μελετά προσεκτικά τις εξελίξεις, κάνει συντροφική κριτική (βλέπε κριτική στις θέσεις του ΚΚΚούβας για το συνέδριο του), εκφράζει γνώμη για να βοηθήσει. όταν πια εκτιμά πως δεν διορθώνεται η κατάσταση, όπως στην περίπτωση της Κίνας, πράτει αυτό που πρέπει.
      Αλλά, όσο και να θέλουν κάποιοι,
      ΤΟ ΚΚΕ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    8. Οχι ας μας πει ο φιλος
      Οποιος κρινει, και τοσο επιθετικα μαλλιστα, πρεπει να αντεχει και να κριθει

      Διαγραφή
    9. Η σιωπη σου προς απαντηση μου

      Διαγραφή
  13. Και κατι αλλο, οχι αναφορικα με την κινα,αλλα γενικα για το σταδιο της οικοδομησης.

    Σκεφτηκατε ποτε οτι αλλο ειναι να παιρνεις, λεμε τωρα, 500 ευρω, και να εχεις πραγματικα δωρεαν παιδεια, υγεια, στεγη, διακοπες, πολυ φτηνα τροφιμα και ρουχα, φτηνα καυσιμα, θερμανση κλπ.

    Και αλλιως να παιρνεις 700, να δινεις τα 400 στους φορους και με τα υπολοιπα να πρεπει να πληρωσεις μεχρι και το γαλα απο το βυζι της μανας σου;

    Μαλλον δεν το σκεφτηκατε, δεν πειραζει, κατσετε να σας αρμεγουνε, συνηθισατε πια, χαλαρωσατε και το απολαμβανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.