29 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση-καταγγελία του σωματείου εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία, που με διάφορα μέσα, ψέματα, μηνύσεις κι εξώδικα, προσπαθεί να σταματήσει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα μας. Δηλώνουμε ομόφωνα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει ένα τέτοιο απεργιακό αγώνα, που τον έχει αγκαλιάσει και στηρίξει όλη η εργατική τάξη.

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί την ώρα που ο Μάνεσης συνεχίζει να απολύει εργάτες, και ζητάει οι υπόλοιποι να δουλέψουν με 500 και 400 ευρώ, του δίνει άδεια να ανοίξει ιδιωτικό λιμάνι, για να βγάζει περισσότερα κέρδη και δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που θέτουν οι απεργοί Χαλυβουργοί όλο αυτό το διάστημα. Με πρόσφατο δημοσίευμα στον Τύπο αποκαλύπτει ότι ο Μάνεσης πήρε δάνειο 265 εκατομμύρια ευρώ για τις επιχειρήσεις του, και αμέσως μετά προχώρησε σε απολύσεις και 5ωρο. Επιβεβαιώνεται και από το ότι η κυβέρνηση και εργοδοσία είναι εχθρός των εργατών.

Στο δρόμο...και οι Γάλλοι

Με συνθήματα όπως "φτάνει πια", "όχι άλλη λιτότητα", "λαοί εκμεταλλευμένοι - λαοί εξεγερμένοι", τα γαλλικά συνδικάτα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της σημερινής "Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Λιτότητας" που οργανώνει από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Με τα σημερινά συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη νέα ευρωπαϊκή Συνθήκη με την οποία "επιχειρείται η θεσμοθέτηση της λιτότητας"....

Για την σημερινή κινητοποίηση των Χαλυβουργών στην Κηφισιά (video)


Πολύς κόσμος στην πορεία, περίπου στα 1000-1200 άτομα η προσωπική μου εκτίμηση, κυρίως νεολαία. Μπροστά εργαζόμενοι με τις γυναίκες τους οι οποίοι όλοι μαζί θα ήταν περίπου 50-60 άτομα. Όταν στρίψαμε από την Κηφισίας στο στενό, όπου και τα γραφεία του Μάνεση, είδαμε σταθμευμένη κλούβα οπότε καταλάβαμε ότι μας περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ. Φτάνοντας έξω από τα γραφεία, μας περίμεναν περίπου 20-30 άτομα, μερικοί εκ των οποίων εργαζόμενοι χαλυβουργοί απεργοσπάστες. 

Μια βρωμερή τύπισσα με ντουντούκα, η οποία δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (όπως έμαθα από εργαζόμενο χαλυβουργό), είχε πιάσει δουλειά και ξέρναγε από την ντουντούκα έναν οχετό του στυλ: «Έξω τα κομματόσκυλα, Σιφωνιέ έχεις τελειώσει από δω, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στο ΠΑΜΕ, διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στην εργασία» και άλλα φαιδρά. Δίπλα στους απεργοστάστες (αν κατάλαβα καλά περίπου 5-10 τον αριθμό), ήταν υπάλληλοι από τα γραφεία και αρκετοί μπράβοι. Ο επικεφαλής των μπράβων, σε αγαστή συνεργασία με τους ΜΑΤατζήδες όλοι την ώρα (φαίνεται και στο βίντεο προς το τέλος). Θα μου πει κάποιος ιδιωτική αστυνομία, όχι μπράβοι. Όχι! Ήταν μπράβοι και μάλιστα χειρίστου είδους. Είδα με τα μάτια μου έναν από αυτούς να φωνάζει τον ταμία του σωματείου και να του λέει ξεδιάντροπα μπροστά στον κόσμο «Θα σου γαμήσω το σπίτι…». Ο ταμίας τέρας ψυχραιμίας, έκανε πίσω για να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και άναψε τρεμάμενος από τα νεύρα του τσιγάρο.

Μίνι ρεπορταζ από την συγκέντρωση στην Κηφισιά

Γράφει ο Trash

Απεργοσπάστες-τραμπούκοι στην πόρτα του Μάνεση
-Ο Μάνεσης είχε βάλει γύρω στους 5-7 απεργοσπάστες μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του, να φωνάζουν αντι-ΠΑΜΕ συνθήματα, να προκαλούν και να προβοκάρουν με κάθε τρόπο, με επικεφαλής μία εμφανώς υστερικιά με ένα ντουντουκάκι, που έβαζε την σειρήνα όποτε φωνάζοταν συνθήματα μέχρι που της τελείωσαν οι μπαταρίες!
 
-Μπροστά από αυτούς είχε βάλει (να τους φυλάνε;) καμμία δεκαριά φουσκωτούς οι οποίοι μας έπαιρναν και φωτογραφίες (και χεστήκαμε πάνω μας....), αλλά επειδή και πάλι ψιλοσκούρα θα ήταν τα πράγματα και για αυτούς, υπήρχε και απαραίτητη διμοιρία των ΜΑΤ (με πλήρη εξάρτηση) που φύλαγε τους τραμπούκους, που φύλαγαν τους απεργοσπάστες, που φύλαγαν το σπίτι του Μάνεση...

Το ηθικό κύρος των κομμουνιστών

Άρθρο απάντηση, κατά τη γνώμη μου, στον Αλέκο Χαλβατζή.

Του Δημήτρη ΓΟΝΤΙΚΑ Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

1. Το ΚΚΕ σε έξι χρόνια συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης. Ακριβώς έναν αιώνα. Θα τιμηθεί ο μεγάλος αυτός σταθμός αντάξια. Πάνω από όλα με έργα, που θα οδηγούν στην πύκνωση της μεγάλης στρατιάς των μαχητών και μαχητριών που παλεύουν, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό.
Θα προϋπαντήσουμε αυτήν την επέτειο μαχόμενοι, με υψηλή ετοιμότητα και θέληση να αντιμετωπίσουμε κάθε απρόοπτο, καθώς βαδίζουμε μέσα από μια βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση, σε συνθήκες όπου γνωρίζουμε σε όλο της το «μεγαλείο» τη δικτατορία των μονοπωλίων, εξουσία αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε μέσο ένα σύστημα σάπιο, βαθιά παρασιτικό, ένα σύστημα που πεθαίνει.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Καισαριανής, οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής διοργανώνουν συγκέντρωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει Χρ. Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 11:30 π.μ. περιοδεία στο ΚΤΕΟ Ζακύνθου με τον Δ. Κεφαληνό, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.
-- Στις 7 μ.μ. ομιλία στον Αγ. Ανδρέα Κυνουρίας με ομιλητή τον Τ. Αδάμη, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.
-- Στη 1 μ.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου Πύργου με τον Θ. Καραμπέτσο,μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Ενιαίος Φ.Π.Α 19%

Δείτε αυτό πρώτα..Μια ομορφιά..Έτσι για να ριφρεσκάρεται η μνήμη.


Ξανα μανά αλλάζει ο ΦΠΑς, στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο έχει και άλλα καλούδια, μη γελιέστε. (Όποιος ανυπομονεί να ανοίξει το δώρο του, κλικ στο σύνδεσμο.) Δρομολογείται το 19%, συνεπώς έχουμε μείωση...........αλλά ουσιαστικά ραγδαία αύξηση μιας και θα γίνει ενιαίος ο φόρος, τουτέστιν θα ακριβύνουν βασικά αγαθά,όπως τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα οποία είχαν μέχρι πρότινος χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ..και είναι είδη ευρείας κατανάλωσης.
Με λίγα λόγια αυξάνεται ραγδαία η τιμή αγαθών που χρησιμοποιούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως σε καθημερινή βάση..

Μαγικό πράγμα τα μαθηματικά. Σας ομιλεί ένας λάτρης του είδους. Σκέφτομαι πόσους υπολογισμούς κάνανε οι μπιντέδες σκέψης του κυβερνητικού επιτελείου και ανατριχιάζω. Εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Από την άλλη βασικό είναι επίσης ότι ο ΦΠΑς γίνεται ενιαίος, με πρόσχημα την απλοποίηση της φορολογίας. Στον ρίχνουν και λιγουλάκι για να τσιμπήσεις, δεν τον αφήνουν ενιαίο στα 23%!
Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φορά που θα αυξάνεται,  θα αυξάνεται ενιαία πλέον. Ή ήμεθα λάτρεις της συμμετρίας ή δεν ήμεθα.

Η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη

Η πλάστιγγα ή θα γείρει με την πλευρά των μονοπωλίων και της ΕΕ ή θα γείρει με την πλευρά της λαϊκής εργατικής εξουσίας και το ΚΚΕ
 
Απόσπασμα από το Βαθύ Κόκκινο

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Κι από αυτό εδώ το βήμα θέλουμε να απαντήσουμε σε ένα πιεστικό ερώτημα που τίθεται μπροστά μας καθημερινά, κυριολεκτικά και δεν είναι υπερβολή, 24 ώρες το 24ωρο. Μας λένε οι άνθρωποι που υποφέρουν, άνεργοι, εργαζόμενοι που βλέπουν το μισθό να εξανεμίζεται, άνθρωποι που φοβούνται ότι η απόλυση θα χτυπήσει αύριο, συνταξιούχοι με αυτές τις συντάξεις που παίρνουμε, άνθρωποι που ανοίγουν ένα μικρομάγαζο και περιμένουν να μπει ένας πελάτης, κάτι να αγοράσει, φτωχοί αγρότες. Γενικά δηλαδή τα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο.

Εδώ, στην είσοδο, με συνάντησαν εργαζόμενοι της "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ", σήμερα τους ενημέρωσαν ότι το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη κλείνει και κλείνει και το εργοστάσιο της Πάτρας. Μεταφέρεται βεβαίως στη Βουλγαρία, από εκεί θα κάνουμε εισαγωγή την "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ". Γιατί το μεταφέρουν; Γιατί εκεί οι μισθοί είναι 200 ευρώ. Γιατί έτσι τους συμφέρει.

Επιστολή αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου από συλλόγους της Τσεχίας .

Επιστολή αλληλεγγύης προς τους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου

Η Ελληνική Κοινότητα Πράγας, οι εκπρόσωποι της Λέσχης Φιλελλήνων Πράγας, η Λέσχη Φίλων και Οπαδών ΚΚΕ στην Τσεχία και οι λοιποί επισκέπτες της εκδήλωσης "69 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ - Πολεμάμε και τραγουδάμε" που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 25 Φεβρουαρίου 2012 εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου και σε όλους τους αγωνιζόμενους απεργούς εργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας σας είναι καθοριστικός για όλη την εργατική τάξη στην Ευρώπη. Θεωρούμε όλη την αγωνιζόμενη εργατική τάξη, όλους τους απεργούς και τις οικογένειες τους, ΗΡΩΕΣ.

Ομιλία της Marta Semelová (ΚΚ Τσεχίας-Μοραβίας) στην εκδήλωση για την επέτειο του Φλεβάρη του 1948 και τη δημιουργία του εργατικού κράτους στη Τσεχοσλοβακία

Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί συμπολίτες
Όπως κάθε χρόνο συγκεντρωθήκαμε και σήμερα για να τιμήσουμε την επέτειο του 1948. Μια ημερομηνία σύμβολο μιας νέας φάσης στην ιστορία μας, η οποία χαρακτηρίζεται από τα κοινωνικά δικαιώματα , την ανάπτυξη της βιομηχανίας και από μια γεωργία, για την οποία ερχόντουσαν για να θαυμάσουν διάφοροι ξένοι εμπειρογνώμονες. Χαρακτηριζόταν ακόμα από οικονομικής ανάπτυξη από το δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης , στέγασης , από αφθονία των βρεφικών και νηπιακών σταθμών, από τη χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στο πολιτισμό . Ήταν 41 ετών ιστορία, το έναυσμα της οποίας έδωσε η κυβέρνηση του Φλεβάρη του 48 με τον Klement Gottwald.

28 Φεβρουαρίου 2012

Θανάσης Παφίλης 28/02/2012 - Σε ηλίθιους απευθύνεστε Κύριε Σαμαρά ; Αποστομωτική απάντηση του ΚΚΕ στον αρχηγό της ΝΔ





Σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στις ευθείες βολές του Αντ. Σαμαρά από το βήμα της βουλής, που κάλεσε την Αριστερά να «μην κουνάει το δάχτυλο».

Ν. Καραθανασόπουλος 28/02/2012

Είναι αδίστακτοι. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.

Είναι αδίστακτοι. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα τσακίσουν τους μισθούς και θα καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα και με Νόμο ότι το μαχαίρι στους κατώτερους μισθούς, θα εφαρμοστεί τσεκουράτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.

Η κυβέρνηση, που η ΓΣΕΕ σε κάθε περίοδο την ονοματίζει ως θύμα της Τρόικας και των αγορών, όχι μόνο επιταχύνει τις εξελίξεις, αλλά μπαίνει μπροστά στο τσάκισμα των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, δηλαδή σε μισθούς 500 και 400 ευρώ. Διευκολύνει τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, οι οποίοι θα μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι στο σφαγιασμό των μισθών, επικαλούμενοι την υποχρεωτικότητα της διάταξης.

Πίσω Ρουφιάνοι!

Από το Γκράνμα
Γράφει ο Χάρης, εργαζόμενος στην Ελληνική Χαλυβουργία

Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινονται είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός.

Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματείου σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα


Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει στις 19.00 σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".


 

Εργατικά Νταχάου πίσω από το γερμανικό θαύμα

Από το Alfavita

 

Σύγχρονοι σκλάβοι και στη Γερμανία». Το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ είναι αποκαλυπτικό: Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε μορφής συλλογικής σύμβασης δεν προωθείται μόνο στην Ελλάδα. Τα εργατικά «Νταχάου» πληθαίνουν και στην ίδια τη Γερμανία, προκειμένου να υπερηφανεύεται η Μέρκελ για το γερμανικό «οικονομικό θαύμα». Εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Γερμανία προτιμούν πλέον να «νοικιάζουν» εργαζόμενους από διάφορους υπεργολάβους και να τους πληρώνουν φυσικά με πολύ μικρότερες αμοιβές, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και άλλα τέτοια περιττά πράγματα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS!!!


Εικόνα
ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ SIEMΕNS

Άλλο ένα σκάνδαλο από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που περνάνε αύριο με μπροστινό τον τραπεζίτη πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμος. Αύριο στο υπουργικό συμβούλιο περνάει ο συμβιβασμός δημοσίου – siemens όπου η Γερμανική εταιρεία θα "αποζημιώσει" το Ελληνικό δημόσιο ...

Συγκάλυψη για τις μίζες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Τέλος καλά όλα καλά για τους μιζαδόρους. Πλήρωνε  Εργατη !  

Πάτρα: Πρωτοβουλία της Λαικής Επιτροπής Προσφυγικών για τον υποσιτισμό μαθητών - Διογκώνεται το πρόβλημα

Συνάντηση αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο 
 
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στα σχολεία, με πρώτο αυτό του υποσιτισμού μαθητών, αναλαμβάνει η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού, (Φωκαίας 26). Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογοι Διδασκόντων, γονείς και δάσκαλοι. Σε ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται: 
 
"Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνέπειες της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης.Συνολικά οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας αντιμετωπίζουν μια στάση πληρωμών από το κράτος η οποία δυναμιτίζει την όποια δυνατότητα να μάθουν τα παιδιά γράμματα. Ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, υπάρχει συσσωρευμένη γνώση και πλούτος προκειμένου να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση. 

H γαλλική Air Mediterranee απολύει υπαλλήλους της, πιλότους και αεροσυνοδούς, και τους προτείνει επαναπρόσληψη στην θυγατρική της στην Ελλάδα με… ελληνικό μισθό

Χτες διάβασα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση: «Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η γαλλική Air Mediterranee απολύει υπαλλήλους της, πιλότους και αεροσυνοδούς, και τους προτείνει επαναπρόσληψη στην θυγατρική της στην Ελλάδα με… ελληνικό μισθό, αν και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν τα ίδια δρομολόγια στη Γαλλία! Δηλαδή ουσιαστικά θα εργάζονται στη Γαλλία, με μισθό ελληνικό και ιδιαίτερα μειωμένο… Οι αποδοχές έτσι ενός πιλότου από 6.000 ευρώ θα μειωθούν σε 3.700 ευρώ, ενώ των αεροσυνοδών των οποίων ο βασικός μισθός είναι γύρω στα 1.300 θα φτάσει τα 900 ευρώ. Δηλαδή μειώσεις 30% περίπου!». Την διάβασα εδώ.
Δεν ήθελα και δε μπορούσα να την πιστέψω, γι’ αυτό ζήτησα από μία καλή φίλη στο Παρίσι να μου πει αν έχει δημοσιευτεί και αλλού εκτός από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Μου είπε ότι φυσικά έχει δημοσιευτεί και στη «Le Figaro» και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας.

27 Φεβρουαρίου 2012

Άστεγα 1,6 εκ. παιδιά στις ΗΠΑ...

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των άστεγων παιδιών στις ΗΠΑ, καταγράφει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Ο αριθμός των παιδιών που θεωρούνται άστεγα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ζούσαν το 2010 σε προσωρινά καταλύματα (καταυλισμοί, αυτοκίνητα, πάρκα, εγκαταλειμμένα κτίρια) έχει...
αυξηθεί κατά 38% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Πλέον αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες. Η οργάνωση κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Μετανάστευση, πολιτική δράση του ΚΚΕ, κλπ νεα


Αναδημοσιευση απο γλομπινγκ
(Προσαρμογη απο Ριζοσπαστη)

Eνω στην Ελλάδα και σε αρκετες αλλες χωρες της ΕΕ η οικονομική κατάσταση  χειροτερεύει κάθε μέρα με τα διαφορα  μετρα που σκοπο εχουν να κανουν τη ζωή της εργατικής τάξης, ανα το κοσμο, όλο και πιο δύσκολη, ενας μεγαλος αριθμός εργαζομένων ακολουθεί το δρόμο της μετανάστευσης, ελπιζοντας σε κατι καλυτερο. 

Η Σουηδία θεωρείται από τους πρώτους προορισμούς και παρουσιάζεται ως ο «παράδεισος των εργατικών δικαιωμάτων». Αρκετοί επιλέγουν αυτή τη χώρα έχοντας υπόψη τις συνθήκες περασμένων δεκαετιών που ο καπιταλισμός είχε δυνατότητες παραχωρήσεων και οι κατακτήσεις της ΕΣΣΔ ανάγκαζαν και τις καπιταλιστικές χώρες και εν προκειμένω τη Σουηδία να παραχωρούν εργατικά δικαιώματα. Είναι όμως αληθινός ο «Σουηδικός παράδεισος»; Κάθε άλλο. Αλλά ας μιλήσουμε με στοιχεία.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ!


ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ!
Καταργούν οριστικά τον ΟΕΔΒ από το Μάρτη (Ν.3966/2011)



ΖΗΤΩ ΟΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ!

26 Φεβρουαρίου 2012

Μεθοδεύουν απαγόρευση διαδηλώσεων


ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ


Με τη στοχοποίηση - ενοχοποίηση του εργατικού κινήματος και τη μεγαλύτερη καταστολή, επιδιώκουν ολοκληρωτική και άνευ όρων παράδοση του κέντρου στα μεγάλα συμφέροντα

Απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, αποστείρωσή του από κάθε λαϊκό στοιχείο και ολοκληρωτική παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο, προωθούν από κοινού η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες που θησαυρίζουν στη λεγόμενη αγορά ακινήτων.

69 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ...




Στα 69 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσης της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ηρωικής ΕΠΟΝ!
Στη σύσκεψη για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, που έγινε στην Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελόκηπους πήραν μέρος οι εξής Οργανώσεις:
Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), Αγροτική Νεολαία Ελλάδος, Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης, Θεσσαλικός Ιερός Λόχος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία, Λεύτερη Νέα, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος, Φιλική Εταιρεία Νέων, Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ Νέων Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜ Νέων, Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των...
φίλων της Νέας Γενιάς.

Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ


Είναι επιθυμία του Γιώργου Νταλάρα να βρεθεί κοντά στους μισθοσυντήρητους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που παίζουν τη σκληρή ζωή του μνημονίου, με συναυλίες στις συνοικίες της Αθήνας.


Αφιλοκερδώς φυσικά. ΄Οπως κάνει πάντα, εδώ και χρόνια, τραγουδώντας υπέρ της Κύπρου (έχει πάρει βραβείο για τη συνεισφορά του στην...επίλυση του Κυπριακού), των αγωνιστών στη Χιλή, των σεισμόπληκτων στην Τουρκία, των καρκινοπαθών, των ελληνορθόδοξων, του Μουσείου της Ακρόπολης, των σπαστικών, των διαβητικών κ.λ.π., χτίζοντας με επιμέλεια το προφίλ του στρατευμένου και φιλεύσπλαχνου καλλιτέχνη.

Θα σκότωναν ανυποψίαστους πολίτες! - Το παρακρατος ανεβαζει γκαζια .

NEOI TΡΟΜΟΝΟΜΟΙ  ετοιμάζονται!
Προβοκάτσιες Κρατος -Παρακρατος τους προετοιμάζουν!

Η ειδηση
Σε  μια νέα φάση μπαίνει το σύγχρονο «αντάρτικο πόλης» μετά τον εντοπισμό του αυτοσχεδίου εμπρηστικού μηχανισμού, το απόγευμα του Σαββάτου – μέσα σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω.

Η επέλαση της φτώχειας στην Ευρώπη...


Ο 75χρονος Δημήτρης Παυλόπουλος παίρνει σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα και πρέπει να δαπανά σε φάρμακα 150 ευρώ. Το διαρκές δίλημμά του είναι πλέον αν θα πάρει γάλα ή φάρμακα, καθώς και τα δύο δεν μπορεί να τα αντέξει το πορτοφόλι του. Ο Μανουέλ Χ. είναι ένας μακροχρόνιος άνεργος που δεν δικαιούται πλέον επίδομα ανεργίας. Ζει σε...
ένα νοικιασμένο σπίτι, πηγαίνει στα συσσίτια και παίρνει ρούχα από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Ο Ρομπέρτο και η Μαριλίσα Μαδέρα κατάγονται από τον Ισημερινό και πριν από λίγο καιρό έχασαν το διαμέρισμα που είχαν αγοράσει στη Μαδρίτη. Με τέσσερα παιδιά και ένα χρέος 100.000 ευρώ, αδυνατούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Καρνάβαλος (εκ του λατινικού carne=κρέας)

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.

Σ'αυτόν τον ...υπέροχο ναό της αστικής δημοκρατίας, στα χρόνια του μεταπολεμικού καπιταλισμού της ψηφιακής εποχής, πολλή βρώμα πλάκωσε απ' τα σκαλιά ως το ιερό του κεφαλαίου


.Σαράφηδες πουλάνε κι αγοράζουνε λαούς και κοινωνίες τυλιγμένες σε χαρτιά ανώνυμων τίτλων. Η τεράστια επιστημονική και τεχνολογική παγκόσμια περιουσία αλλάζει χέρια και συμπυκνώνεται σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα που τρέφουν λογαριασμούς, αφήνοντας νηστικούς τους ανθρώπους όπου Γης. Στο προαύλιο, τα παιδάκια μαθαίνουν να παίζουν μπάλα με ανθρώπινα κεφάλια κομμένα σύριζα στο πηγούνι, βαρβαρόπουλα μιας νέας εποχής που τα καμαρώνουν αποκτηνωμένοι γονείς. Η επιτυχία και η πρόοδος στις μέρες μετριέται με φόνους εξ ορισμού ανεξιχνίαστους και μαζικούς.

25 Φεβρουαρίου 2012

Πορτογαλία: Άγρια λιτότητα χωρίς αντίκρισμα;;..


Όλο και περισσότερα χρήματα φαίνεται πως χρειάζεται η Πορτογαλία για να καταφέρει να επιβιώσει, την ίδια ώρα που τα μαζικά μέτρα αυστηρής λιτότητας την καθιστούν το ‘’αγαπημένο παιδί ‘’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μια χρόνια δανειοδότηση της χώρας από...την Ευρώπη δεν φαίνεται τώρα διόλου απίθανη.
Μέσα σε ένα κλίμα ισχυρής οικονομικής ύφεσης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο φαίνεται αποφασισμένος να ζητήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να βρίσκονται στις δουλειές τους ακόμα και την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του λεγόμενου ‘’Εντρούντο’’, δηλαδή της κορύφωσης των γιορτών του αποκριάτικου φεστιβάλ της χώρας.
Ενάντια στους πολίτες οι οποίοι βλέπουν την κίνηση αυτή ως μία ‘’επίθεση’’ στον πολιτισμό τους, ο Πάσος αναφέρει πως θα πρέπει η λειτουργία του κράτους να αποδεσμευθεί από παλιές δομές και συνήθειες ακόμα και αν αυτές σχετίζονται με την παράδοση της χώρας.
Οι φίλοι της Αποκριάς δεν είναι ωστόσο οι μόνοι που δυσαρεστούνται από τα σχέδια του Πάσος, καθώς αναμένεται να ‘’κοπούν’’ ακόμα τέσσερις εθνικές αργίες όπως η Corpus Christi, η Κοίμηση της Θεοτόκου, η αργία για τον εορτασμό της Πρώτης Δημοκρατίας της Πορτογαλίας και , τέλος, η επέτειος του διαχωρισμού της από την Ισπανία το 1640.

Το μέλλον δε μπορεί να περιμένει...

ΟΧΙ στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης 
ΟΧΙ στην ΕΕ των αγορών



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία.


Νέα συγκέντρωση στο υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το πρωί


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να γιορτάσουν τα Κούλουμα αγωνιστικά στη πύλη της Χαλυβουργίας


Αδίστακτα συνεχίζει την επίθεση η εργοδοσία της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, με τις πλάτες της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που στηρίζει ξεδιάντροπα κάθε αντεργατική αξίωση του μεγάλου κεφαλαίου: χτες ανακοίνωσε νέες απολύσεις (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές

ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑΝΑΤΟΥ !!! - Απιστευτο και ομως Καπιτα-ληστικο


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τζογάροντας τη ζωή και το θάνατο ηλικιωμένων

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κέρδος ακόμη και από το προσδόκιμο ζωής ηλικιωμένων ανθρώπων επιδίωκε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, που το 2007 κατέληξε στη δημιουργία του... προϊόντος «Kompass Life 3». Ενός τύπου «ομολόγου θανάτου», από το οποίο ανέμενε μεγάλα κέρδη, «τζογάροντας» στο θάνατο και ειδικά τον πρόωρο θάνατο ηλικιωμένων ανθρώπων.

Πανεξόρμηση σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων απο την ΚΝΕ


.
Εξω από Κέντρα Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χτες δυνάμεις της ΚΝΕ, για να συζητήσουν με γονείς και φαντάρους για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα στρατόπεδα λόγω των περικοπών στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Χτες, ήταν ημέρα ορκωμοσίας για τους φαντάρους που κατατάχθηκαν στις αρχές Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ βρέθηκαν έξω από τα Κέντρα Εκπαίδευσης του Αυλώνα και του Μεγάλου Πεύκου, όπου συζήτησαν με γονείς και φαντάρους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα. Σε πολύ καλό κλίμα οι φαντάροι και οι οικογένειές τους

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ! ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ» :Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών.

Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ

Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

24 Φεβρουαρίου 2012

Ολόκληρη η ομιλία του Θανάση Παφίλη στην Βουλή (23/02/2012)

Οι προσκυνημένοι το 1941 και σήμερα

Αν και δεν υπάρχει άμεση ιστορική και πολιτική σύνδεση (τουλάχιστον όχι ακόμα) μεταξύ της κατάστασης που αντιμετώπιζε η Ελλάδα το 1941 (δηλαδή μια στρατιωτική επέμβαση από τις φασιστικές και ναζιστικές ορδές), με την σημερινή ταξική επίθεση των μονοπωλίων, διακρίνουμε στο παρακάτω απόσπασμα την καταπληκτική ομοιότητα στον τρόπο παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκ μέρους των καθεστωτικών-δωσιλόγων δημοσιογράφων, με τους σύγχρονους συνεχιστές τους.

Οι "προσκυνημένοι" του 1941, ώστε να διαφυλάξουν τα ατομικά κεκτημένα τους, υπερ-προπαγάνδιζαν την νέα τάξη πραγμάτων στην χώρα (δηλαδή την κατοχή απο μια ξένη στρατιωτική δύναμη) και παρακινούσε τον ελληνικό λαό να υποδεχτεί, με κατανόηση για την δυσχερή μας θέση, τους φασίστες κατακτητές.

Οι "προσκυνημένοι" του 2012, ώστε να διαφυλάξουν τα ατομικά κεκτημένα τους, υπερ-προπαγανδίζουν την κερδοφορία των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, παρακινώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί, με κατανόηση για την δυσχερή θέση της "χώρας", την χρεωκοπία του !

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.


Μαθητή, μαθήτρια  
Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει σαπίσει, γίνεται όλο και πιο βάρβαρη. 

Την ώρα που τα ράφια των σούπερ-μάρκετ είναι γεμάτα προϊόντα, υπάρχει κόσμος που πεινάει, παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία. 

Την ώρα που πάνω από 200.000 κατοικίες είναι άδειες, οι άστεγοι αυξάνονται. 

Την ώρα που οι καπιταλιστές έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια αμύθητα κέρδη (μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν 600 δις ευρώ ), στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο θα αμείβονται με 500 ευρώ και μάλιστα οι νέοι με ακόμα λιγότερα, κοντά στα 400 ευρώ. 

Αυτή η βαρβαρότητα είναι πραγματικότητα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Πχ, στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 3 εκατομμύρια άστεγοι ή στη Γερμανία, το 33% των εργαζομένων αμείβεται με πολύ πιο κάτω από αυτό που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή λαβύρινθος (βίντεο)

Κανένας φοιτητής και καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.


Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών


Το υπουργείο Παιδείας απαντά με απειλές και αστυνομία στις κινητοποιήσεις ενάντια στα συμβούλια διοίκησης
Οι εκβιασμοί της μαύρης κυβέρνησης μέσω των δηλώσεων της κ.Διαμαντοπούλου ότι «ο νέος νόμος-πλαίσιο θα εφαρμοστεί» και οι συκοφαντίες της για «βίαιες μειοψηφίες» που εμποδίζουν τις εκλογές δεν κρύβουν τον πανικό της. Το έργο είναι ξαναπαιγμένο. Σπάνε τα μούτρα τους, για αυτό ο κάθε φοιτητής πρέπει να είναι αποφασισμένος και προετοιμασμένος για τον οχετό λάσπης που θα ακολουθήσει και ήδη προπαγανδίζεται από τα αστικά ΜΜΕ.

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" με τα δεσμά της ΕΕ την οποία στηρίζετε, δε γίνεται κύριε Καμμένε...


Εργατικό δελτίο ειδήσεων Π.Α.ΜΕ 23/2/2012

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης : Στην υπηρεσία των καπιταλιστών και των επιτελείων τους


Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τις λεγόμενες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) και το ρόλο τους. Συχνά οι χρήστες τους ομαδοποιούνται και χαρακτηρίζονται από τα αστικά ΜΜΕ και τους οπορτουνιστές σαν το “νέο επαναστατικό υποκείμενο”, ανεξάρτητα από την ταξική τους θέση. 

Ταυτόχρονα αποδίδεται καθοριστική σημασία στη χρήση αυτών των σελίδων και των λεγόμενων blogs για την οργάνωση της πάλης, σε αντιπαράθεση πάντα με τις “ξεπερασμένες” μορφές οργάνωσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, δηλαδή τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς, τις επιτροπές στις γειτονιές κλπ. Δεν είναι τυχαίος και ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι χώροι αξιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σε Τυνησία και Αίγυπτο, αλλά και για την καθοδήγηση του λεγόμενου κινήματος των “αγανακτισμένων” τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες.

Πειραματικά νανορομπότ τα βάζουν με τον καρκίνο

Ένα μικροσκοπικό ρομπότ από DNA το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας και να τους επιτεθεί σκοτώνοντας ή επαναπρογραμματίζοντάς τα ενώ αφήνει ανέπαφα τα υγιή κύτταρα αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Το επίτευγμα, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αρχίζει να δίνει σάρκα και οστά στις προσπάθειες των επιστημόνων για την ανάπτυξη «έξυπνων» φαρμάκων και προσφέρει ελπίδες για αποτελεσματικότερες και με λιγότερες παρενέργειες θεραπείες όχι μόνο του καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών.

«Οριγκάμι» DNA

Για να κατασκευάσουν το νανορομπότ οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνική του «οριγκάμι» DNA. Δίπλωσαν τμήματα γενετικού υλικού δημιουργώντας δυο επιφάνειες που ανοιγοκλείνουν σε ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό της αχιβάδας.

Ανάμεσα στις δυο «θύρες» της ρομποτικής νανοαχιβάδας έκλεισαν αντισώματα - πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να εντοπίζουν και να εξολοθρεύουν τα εχθρικά κύτταρα παρεμβαίνοντας στον κύκλο ανάπτυξής τους. Στη συνέχεια τις σφράγισαν με δυο «κλειδαριές» οι οποίες προγραμματίστηκαν ώστε να ανοίγουν απελευθερώνοντας κάθε φορά το αντίσωμα μόνο όταν ανίχνευαν την παρουσία μορίων τα οποία εκφράζονται στην επιφάνεια των κυττάρων της λευχαιμίας.

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»


«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»

«Πατρίδα»
«Εθνος»
«Ελληνες»
«Ελλάδα»
Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη κυβερνητικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική παράσταση ή άρθρο από κάποιο παπαγαλάκι και «δημοσιογραφικό» βαποράκι όλων των προηγούμενων, που εδώ και δυο χρόνια να μην περιέχει όλες μαζί ή κάποια από αυτές τις λέξεις.
*

Να συντριβούν και στην κάλπη. - Βενιζέλος,Σαμαράς,Κουβέλης, η Κολασμένη Τριάδα για την επόμενη γενιά εργαζομένων.

Με δυο βασικά σκέλη στην προπαγάνδα τους, τα αστικά κόμματα δείχνουν το κλίμα που θα επιδιώξουν να καλλιεργήσουν ενόψει εκλογών. Το πρώτο αφορά στη σκοπιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης. Λένε ωμά ότι μετά τη διευθέτηση της νέας δανειακής σύμβασης, οι κάλπες πρέπει να δράσουν «εκτονωτικά και λυτρωτικά» για το λαό. Τι λένε επί της ουσίας; Οτι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να οργανώνονται και να παλεύουν ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά, αλλά πρέπει να περιμένουν την κάλπη για να εκτονωθούν. Ξέρουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια που κλιμακώνεται πρέπει να ενσωματωθεί και με τις εκλογές, πριν ριζοσπαστικοποιηθεί και απειλήσει τη σταθερότητα του αστικού συστήματος. 

Αυτό θα επιδιώξουν με τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα που θα κορυφωθούν προεκλογικά.

Ούτε δραχμή, ούτε ευρώ! Δραυρώ!

Από το Lenin Reloaded

Ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος το έθεσε το δίλημμα, όπως τόσοι άλλοι. Και ήταν σαφής:

Η απάντηση, λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα: ευρώ ή νέα δραχμή, είναι ότι προτιμώ μια ευρωπαϊκή λύση. Μια υπερεθνική αντιμετώπιση για ένα υπερεθνικό πρόβλημα. Προτιμώ οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι να απαιτήσουν αλλαγή της ατζέντας. Προτιμώ να αναπτυχθεί ένα δημοκρατικό κοινωνικό κίνημα που να απαιτεί μια διαφορετική κατεύθυνση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες, με χρηματοπιστωτικό έλεγχο. 
Μπορεί να συμβεί αυτό; Δεν είμαι σίγουρος. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι χρειάζεται να το προσπαθήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι αν φύγουμε από την ευρωζώνη ή αν διαλυθεί η ζώνη του ευρώ, αυτό δεν θα συμβεί λόγω της δημιουργίας ενός δημοκρατικού κινήματος που απαιτεί αλλαγή κατεύθυνσης, δεν θα έρθει από αυτούς που αντιστέκονται. Θα έρθει από αυτούς που ξέχασαν τη δεκαετία του 30, που ξέχασαν ότι η λιτότητα σε εποχή ύφεσης ποτέ δεν έφερε λύση, ότι με ύφεση ποτέ δεν μπορείς να περιορίσεις το χρέος. 

23 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία Σπ. Χαλβατζή στη συζήτηση της εξετ.επιτροπής για το έλλειμμα του 2009

Το μέηκ απ, μιας ηλικιωμένης πόρνης


Το στομάχι μου....

Αναδημοσιευση απο Fadomduck

 Ακολουθεί απόσπασμα κειμένου ιδεολογικής πλατφόρμας του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ. Η Λέξη ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται πουθενά (προφανώς «ντρέπονται» ή ετοιμάζονται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια αλλά στην υπηρεσία των ίδιων πάντα συμφερόντων). Τα δικά μας σχόλια παρένθετα και με κόκκινο. Το πλήρες κείμενο θα το βρείτε εδώ.

Δεν σχολίασα το υπόλοιπο γιατί είναι τεράστιο και βαριόμουνα (είναι τόσο θανάσιμα προβλέψιμοι, αντιφατικοί και ανιστόριτοι...). Πάντως το ιδεολογικό κομμάτι έχει εκτεθεί σχεδόν πλήρως. Αν αντέχει το στομάχι σας, κοιτάχτε και το υπόλοιπο για να δείτε με πόσο φθαρμένα ιδεολογικά υλικά προσπαθούν να κάνουν πολιτικό λίφτινγκ

Παρεμβαση Παφιλη στην Βουλη για μνημονιο 2 -






Υποκριτές που χτυπούν πισώπλατα τους χαλυβουργούς



Επιμένουν να σπιλώνουν τον αγώνα των χαλυβουργών οι διάφορες ομάδες που έπιασαν δουλειά, δήθεν «ενοχλημένες» από την προσπάθεια της «Χρυσής Αυγής» να το παίξει φίλος των χαλυβουργών. Κι επιλέγουν, σε μια περίοδο που η εργοδοσία κλιμακώνει τις προκλήσεις και την επιθετικότητά της, να εξαπολύουν επίθεση στους χαλυβουργούς και το σωματείο τους, στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ για τη δράση τους υπέρ των χαλυβουργών, προσφέροντας έτσι ανοιχτή στήριξη στον Μάνεση. Ετσι, η χτεσινή «Αυγή» βλέπει ότι είναι «έκθετοι το ΚΚΕ και η διοίκηση του σωματείου των χαλυβουργών» και ενοχλείται επειδή το σωματείο ξεμπρόστιασε με ανακοίνωσή του όλους μα όλους όσοι φορούν τη προβιά του «αλληλέγγυου» (αυτό κάνει και η «Χρυσή Αυγή»), ή του «επαναστάτη» σαν κάτι «αντιεξουσιαστές», τη ΣΕΚ ή το δήθεν

Λοβέρδος:"Ναι" σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ

Η ειδηση

Θετικός ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο ενδεχόμενο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ, εφ' όσον το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες εθνικές εκλογές, χωρίς να έχει δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

"Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό", επισήμανε ο κ. Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.
"Η θέση μου δεν έχει αλλάξει", σημείωσε ο υπουργός Υγείας και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Περιορίζεται το "σοβιετικό" κράτος!


ΕικόναΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΚΑ
Με «λουκέτα» και χωρίς αντιδραστήρια
Οι ασθενείς κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας άγρια χαράτσια ενώ δεν γίνονται σοβαρές εξετάσεις, όπως οι αντικαρκινικοί δείκτες


Στο ένα μετά το άλλο μπαίνει λουκέτο στα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΙΚΑ και οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από επείγουσες και σοβαρές εξετάσεις αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας το χαράτσι της συμμετοχής 15% ή και ολόκληρης της συμμετοχής των εξετάσεων εκείνων που δεν έχουν κοστολογηθεί με δημόσιο τιμολόγιο.

22η ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στην Coca Cola

Συνεχίζουν με νέα απεργία σήμερα
Με καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν για 22η μέρα σήμερα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της COCA COLA 3Ε ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και στην απόφασή της να μεταφέρει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία. Καθημερινά μπλοκάρουν και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η πολυεθνική.  

Σήμερα, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, με απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια της COCA COLA σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ρόδο. Σε χτεσινή Γενική Συνέλευση στο ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα. Απαιτούν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις εθελούσιες εξόδους και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων.

Νέα συγκέντρωση αύριο στην Αθήνα οι Χαλυβουργοί

Συνέχεια στο σκληρό και περήφανο αγώνα τους δίνουν οι απεργοί χαλυβουργοί εδώ και 116 ημέρες και μετά τη χτεσινή τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα συγκέντρωση αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Την ίδια στιγμή, και στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα τους, οργανώνουν και θα προχωρήσουν σε νέες μαζικές εξορμήσεις σε μεγάλους εργασιακούς χώρους στον κλάδο του μετάλλου.

Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν να παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους από την αστείρευτη πολύπλευρη αλληλεγγύη που έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα και έχει ξεπεράσει πλέον και τα σύνορα. Ετσι ήδη ξεκίνησε η οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη των χαλυβουργών που εξήγγειλε το ΠΑΜΕ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μάρτη με διακίνηση κουπονιών και κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό: 146/762521-91 στην ΕΤΕ. Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε και προχτές, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ και της Διεθνούς Οργάνωσης Μετάλλου, θα διοργανωθεί Παγκόσμια βδομάδα αλληλεγγύης από 9 με 14 Μάρτη, για τη στήριξη των χαλυβουργών.

Για τη νέα συμφωνία - μνημόνιο συγκυβέρνησης - Γιούρογκρουπ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καπιταλιστές. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.λπ. 
 
Από τα πράγματα, και αυτή η συμφωνία θα αποδειχτεί ανεπαρκής και ανεφάρμοστη. Με την πρόσφατη συμφωνία της ελεγχόμενης εξωτερικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται το ελληνικό χρέος να γίνει «βιώσιμο».
 
Αλλωστε, η συμφωνία επιμηκύνει τη δανειακή υποθήκευση της ελληνικής οικονομίας για 30 χρόνια. Αυτή είναι η ουσία των ρυθμίσεων που αφορούν ενίσχυση της παρουσίας της τρόικας, υπαγωγή των δανειακών κεφαλαίων, κρατικών εσόδων από εκποιήσεις, κέρδη από επενδύσεις - π.χ. Helios - και από φορολογία σε ειδικό λογαριασμό για τη με προτεραιότητα εξυπηρέτηση του χρέους.

22 Φεβρουαρίου 2012

E-Gnomi: Αλληλεγγύη Στην Απεργία Των Ελλήνων Χαλυβουργών

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Γνώμη» του HellasFM στην Νέα Υόρκη, την επόμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00pm θα μεταδοθεί ζωντανά από το πολιτιστικό κέντρο της Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων στο Σταθάκειο Κέντρο που βρίσκεται στην διεύθυνση 22-51 29th Street, Astoria NY, με σκοπό την αλληλεγγύη στην απεργία των Ελλήνων Χαλυβουργών.

Όπως γράφει και ο μικρός φίλος μας Λουκάς «Για να κερδίσετε θα πρέπει πρώτα να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες όπου κι αν είναι!!» απευθυνόμενος στους χαλυβουργούς απεργούς που δίνουν την δική τους μάχη ενάντια, όχι μόνο στην διοίκηση του Εργοστασίου για τα άδικα και οδυνηρά μέτρα που έχει λάβει (μειώσεις σε 5ωρο, απολύσεις, εργασιακά κ.τ.λ.), αλλά και ενάντια σε ολόκληρο το σημερινό «μνημονιακό» σύστημα.
 

Φυτό της Εποχής των Παγετώνων ανθίζει μετά από 32.000 χρόνια «στην κατάψυξη»

Θεωρώ την παρακάτω είδηση συγκλονιστική και αναδημοσιεύω:


Από iefimerida

Ένα πρωτοποριακό πείραμα έφερε ξανά στη ζωή το αρχαιότερο φυτό που έχει ποτέ αναγεννηθεί και ανοίγει τον δρόμο για την αναβίωση και άλλων αρχαίων φυτικών ειδών.

Εδώ και 32.000 χρόνια, ένας προϊστορικός σκίουρος της Εποχής των Παγετώνων είχε κρύψει βαθιά στο μόνιμα παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας σπόρους φυτών για να τους φάει εν καιρώ. Τώρα, Ρώσοι επιστήμονες, που ανακάλυψαν την υπόγεια κρυψώνα του «θησαυρού», κατάφεραν να αναστήσουν ένα ολόκληρο φυτό, που αναπτύχθηκε και έβγαλε άνθη.

Τα προηγούμενα ρεκόρ αναβίωσης φυτού αφορούσαν ένα φοίνικα ηλικίας 2.000 ετών στο Ισραήλ και έναν λωτό ηλικίας 1.200 ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σβετλάνα Γιασίνα του Ινστιτούτου Βιοφυσικής του Κυττάρου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, απέδειξαν, όπως αναφέρουν, ότι το παγωμένο υπέδαφος λειτουργεί ως φυσικό «αποθετήριο» για τις αρχαίες μορφές ζωής επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Θ.Πάγκαλος, εθνική κυριαρχία και φεντεραλισμός

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστός για το θράσος και τις ακραίες απόψεις του, αλλά διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα, πως η όλη του συμπεριφορά τα τελευταία 2 χρόνια, είναι μια καλοστημένη παράσταση για εσωτερική - και όχι μόνο - κατανάλωση. Παραείναι έξυπνος ώστε να "υποπίπτει" σε τέτοιου είδους παραπτώματα, χωρίς να το θέλει και μάλιστα με πλήρη κάλυψη απο τα αστικά ΜΜΕ. Για τον στόχο αυτών των δηλώσεων, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, μιας και τον - επιμέρους - σχεδιασμό των αστικών επιτελείων, δεν μπορούμε να τον γνωρίζουμε ...


Κάθε τόσο και λιγάκι, βλέπουμε τον Θεόδωρο Πάγκαλο να κάνει την μια εξοργιστική δήλωση μετά την άλλη, σε ξένο (πάντα) μέσο ενημέρωσης, η οποία άμεσα γνωστοποιείται στην Ελλάδα και απο τους ντόπιους τηλεοπτικούς σταθμούς. Το αποτέλεσμα ? Τραβάει τα βλέμματα των οργισμένων Ελλήνων εργαζομένων, βάζοντας συντηρητικές πινελιές στο κοινωνικό καμβά της χώρας και επιβεβαιώνοντας τους αστικούς μύθους περι επικίνδυνων ή προδοτών πολιτικών και ενός πλήρους διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Πάνω από 60 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν το 2012

Από το Alfavita

Συγκλονιστικά στοιχεία από την έρευνα της MARC για την ΓΣΒΕΕ

Αρμαγεδώνα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος τα όσα συνέβησαν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2011 και κυρίως όσα αναμένεται να συμβούν το 2012 παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έρευνας της MARC που πραγματοποιείται για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, 61 000 επιχειρήσεις πρόκειται να κλείσουν τους επόμενους δώδεκα μήνες και 12 000 από αυτές πρόκειται να κλείσουν μόλις τελειώσει η περίοδος των εκπτώσεων. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν 240 000 θέσεις εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε μία πρόσληψη αντιστοιχούν επτά απολύσεις και ως τον Ιούλιο του 2012 προβλέπεται όχι μόνο επιπλέον απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Nτοκιμαντέρ για τον μεγάλο αγώνα των χαλυβουργών

Από τη σελίδα του Π.Α.ΜΕ. και το κανάλι στο youtube

«Στείλτε περισσότερο φαγητό, πεινάνε κι άλλες οικογένειες!»

Από Ριζοσπάστη

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα σίτιση για όλα τα παιδιά
«Παρακαλούμε, εφόσον μπορείτε, να αυξήσετε τις χορηγούμενες μερίδες φαγητού κατά πέντε (σύνολο 15) στο 79ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθόσον, λόγω των γνωστών δυσμενών εργασιακών και οικονομικών συνθηκών,εμφανίστηκαν πέντε ακόμη οικογένειες που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στη σίτιση των παιδιών τους».
Αλλο ένα αίτημα που στάλθηκε από τη διεύθυνση δημοτικού σχολείου στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) για του στείλει φαγητό καθώς γενικά τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία της Αθήνας αυξάνονται δραματικά. Δεκάδες παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας πηγαίνουν στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ατάιστα, με μόνη τους ελπίδα να βρουν εκεί ένα πιάτο φαγητό, δείγμα της πείνας που άρχισε να θερίζει τις λαϊκές οικογένειες.
Η απραξία της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκή ένταση του φαινομένου είναι εγκληματική. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα σίτισης για 18 σχολεία της Αττικής, το οποίο όμως ποτέ δεν ξεκίνησε και τώρα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.
Το ΔΒΑ έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας, έχει μαγειρεία απ' όπου στέλνει φαγητό στα νήπια. Τους τελευταίους μήνες του ζητούν φαγητό και για παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή το ΔΒΑ ήδη διανέμει καθημερινά περίπου 220 μερίδες φαγητού σε σχολεία σε Γκύζη, Κυψέλη, πλ. Αττικής, Ανω και Κάτω Πατήσια, Πολύγωνο, Ερυθρό Σταυρό, Αμπελόκηπους, Λόφο Στρέφη, Θησείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Κολωνό, Τρεις Γέφυρες, πλατεία Κολιάτσου, Εξάρχεια. Σχολεία που απέστειλαν ανατριχιαστικά υπομνήματα, αναζητώντας έστω μια πρόσκαιρη ανακούφιση όπως «(...) να δοθεί βοήθεια σε ένα παιδί του σχολείου μας που φοιτά στην πρώτη τάξη και υποστίζεται. Ο μπαμπάς είναι άνεργος και παίρνει φαρμακευτική αγωγή για το λόγο ότι έχει επιληπτικές κρίσεις. Η οικογένεια έχει άλλα δυο παιδιά προσχολικής ηλικίας και μένει σε διαμέρισμα το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε νερό».
Τώρα εκτός από το 79ο Δημοτικό που ζητά άλλες πέντε μερίδες, αίτημα για δέκα μερίδες υπέβαλε και το 57ο Δημοτικό, άλλες δεκα μερίδες ζητά το 61ο Δημοτικό, συν οκτώ μερίδες το 48ο Δημοτικό. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες υπάρχουν αιτήματα για άλλες 65 μερίδες.
Ετσι όμως φτάνει και το ΔΒΑ στα όριά του. Υπολογίζεται ότι οι μερίδες που μπορεί να στείλει στα σχολεία δεν μπορεί να ξεπεράσουν τις 250-300 με το λίγο προσωπικό και τις λειψές υποδομές του. Ούτε μπορεί να γίνεται διαλογή ποια παιδιά είναι πιο φτωχά και θα φάνε, ποια όχι τόσο και θα μείνουν δίχως σίτιση. Σε αυτό το πλαίσιο προβάλλει επίκαιρο όσο ποτέ πρόσφατο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας που, τονίζοντας ότι ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα, ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών. Ιεραρχώντας τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.
Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Αναπτυχθείτε, μας έλεγαν...

Από το Cogito Ergo Sum 

Δυο πράγματα είναι προφανές ότι θεοποιούνται με τα απανωτά μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που υπογράφουν οι αστικές κυβερνήσεις τούτου του δόλιου τόπου: η προστασία τής "διεθνούς των τοκογλύφων" και η ανάπτυξη της οικονομίας. Επειδή, όμως, προσωπικά τάσσομαι αντίθετος σε οποιαδήποτε θεοποίηση (ή, έστω, αγιοποίηση), ας ρίξουμε μια ματιά σήμερα σ' αυτή την πολυθρύλητη ανάπτυξη.

Πρώτα-πρώτα, ας συμφωνήσουμε ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός. Υποτίθεται, δηλαδή, ότι επιδιώκω ανάπτυξη προκειμένου να πετύχω κάτι άλλο μέσω αυτής. Εκτός, βέβαια, εάν αυτοϊκανοποιούμαστε (κοινώς, μαλακιζόμαστε) βλέποντας τους σχετικούς δείκτες να βελτιώνονται. Πάει καλά ως εδώ και πάμε παρακάτω.

Εργαλείο, λοιπόν, η ανάπτυξη. Ναι, αλλά για να φτιάξουμε τί; Παιδεία δεν βλέπω να φτιάχνουμε, αφού κλείνουμε σχολεία, καταργούμε τα βιβλία, περικόπτουμε θέσεις εκπαιδευτικών και κάνουμε ότι μπορούμε για να σπρώξουμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην αγκαλιά τού ιδιωτικού κεφαλαίου. Κοινωνική πρόνοια δεν βλέπω να φτιάχνουμε, αφού κλείνουμε παιδικούς σταθμούς, καταργούμε επιδόματα ευπαθών ομάδων, ξυρίζουμε κόντρα τις συντάξεις, κλείνουμε οργανισμούς που πρόσφεραν στον λαό εργατικές κατοικίες και ισοπεδώνουμε κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών. Υγεία δεν βλέπω να φτιάχνουμε, αφού παραδίνουμε τα νοσοκομεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αυξάνουμε την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα και περίθαλψη και βάζουμε εισιτήριο προκειμένου να πάει κάποιος στο νοσοκομείο. Υποδομές δεν βλέπω να φτιάχνουμε, αφού εκχωρούμε τα πάντα στους ιδιώτες προς εκμετάλλευση, από ορυχεία και δρόμους μέχρι λιμάνια, αεροδρόμια και υποθαλάσσιο πλούτο. Οπότε, τί στο διάολο την θέλουμε αυτή την πουτάνα την ανάπτυξη;